Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENA VREMENA

Dolazi kiša, a s njom i desetak stupnjeva niže temperature

Ljetna kiša
30.07.2016.
u 13:35

Promjena neće dugo trajati pa će se sunčano vrijeme i visoke temperature vratiti već u drugoj polovici sljedećeg tjedna

Cijelu subotu nad Hrvatskom će prevladavati sunčano i uglavnom vedro vrijeme. Vjetar je većinom slab, na Jadranu do umjeren sjeverozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu kretat će se od 29 do 32, a na obali i otocima narast će i do do 34 stupnja Celzija.

Većinom sunčano, vruće i sparno bit će i u nedjelju. No uz dnevni razvoj oblaka poslijepodne su u unutrašnjosti mogući i rijetki pljuskovi praćeni grmljavinom, uglavnom na sjeverozapadu. Vjetar će biti slab do umjeren jugoistočni, na Jadranu jugozapadni i zapadni, a u Dalmaciji sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 20 i 25, u gorju nešto niža, a najviša dnevna temperatura narast će i do 35 stupnjeva Celzija.

Promjena vremena dolazi početkom sljedećeg tjedna, kad se uz pogoršanje s kišom očekuje i pad temperature za čak desetak stupnjeva. 

Tako bi prema sedmodnevnoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u ponedjeljak kiša trebala padati u Zagrebu uz maksimalnu dvenu temperaturu 24 stupnja Celzija. KIša bi trebala pasti i u Slavoniji, ali tamo bi temperaturne promjene trebale biti manje osjetne. Mjestimična kiša s temperaturama koje neće prelaziti 26 stupnjeva zadržat će se do srijede, a u četvrtak se opet vraćaju sunčano vrijeme i visoke temperature, primjerene vrhuncu ljeta. 

Pogoršanje vremena očekuje se i na sjevernom Jadranu, ali temperature se neće bitno  mijenjati. Na jugu zemlje vrijeme će i dalje biti stabilno, s puno sunčanog vremena i temperaturama oko 30 stupnjeva Celzija.

>> DHMZ objavio prognozu – evo kakvo nas ljeto očekuje

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar ivo587
ivo587
19:43 30.07.2016.

A to je ono dosad ne viđeno vruće ljeto..ja nisam nikad do sad vidio ljeto toliko hladno i s kiše. A ovi prognostičari nisu zaslužili ne plaću nego ih treba najuriti. Nadam se da se ne plaćaju od poreza od ljudi.

IB
ibiza
21:10 30.07.2016.

pa gdije ti zivis na kapeli ili negdije u vuk...bini

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije