Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gotova u ožujku

Dogovorena strategija reforme javne uprave

GSV
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
24.02.2015.
u 08:19

Dokument koji bi trebao biti gotov u ožujku sadržavat će tri ključna poglavlja – pojednostavljenje procesa upravljanja, struktura zaposlenih te reforma samog sustava javne Uprave

Sindikati, poslodavci i Vlada na sjednici GSV-a jučer su dogovorili izradu strateškog dokumenta o reformi javne uprave koja bi se provela kroz idućih pet godina. Sve strane smatraju da je za uspjeh reforme potreban politički konsenzus, uključujući i stranke u opoziciji, piše HRT.

Dokument koji bi trebao biti gotov u ožujku sadržavat će tri ključna poglavlja –  pojednostavljenje procesa upravljanja, struktura zaposlenih te reforma samog sustava javne Uprave."Nadamo se političkom konsenzusu. Bilo bi dobro da imamo strategiju – onda bismo bili sigurni da će ona biti i provedena u praksi, a ne samo na papiru – izjavio je ministar uprave Arsen Bauk. 

Vilim Ribić iz Nezavisnog sindikata znanosti i obrazovanja izjavio je kako u državnoj upravi nema viška zaposlenih. – Postoji samo grozna struktura, a najkvalitetnijih ljudi nedostaje – poručio je. Dodao je kako nema ni odgovarajućeg karijernog napretka za pojedinca te da postoji devastacija stručnih i odgovornih ljudi.

>> Strategija razvoja uprave mora na doradu

Komentara 9

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
08:55 24.02.2015.

...jesu li dokinuli političko kadroviranje...

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
08:55 24.02.2015.

...jesu li propisali font i veličinu slova u javnoj upravi... tako da svaka nova uprava ne uvodi nova pravila... mijenja logo, uvodi roza slova ili svijetlo siva - koja se ne vidi niti kada je toner nov...

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:03 24.02.2015.

Hm, dobro je vječni sindikalist Ribić nanjušio u kom grmu leži zec, nakon godina njuškanja na državnim jaslama. Ima dr,pr, mr, sci, ko korova u kukuruzu u zapštenoj Slavoniji. Svi oni imaju stotine projekata koji se svode na otkrivanje koja je lijeva, a koja desna ruka. I tako do kraja svog radnog i životnog puta u državnoj upravi, a onda spavanje u prvom redu HAZU, ako nemaju inkontinenciju, pa sjede straga. A za stručnog referenta vulgaris, s kojim bi radili, borba nekoliko doktora krvava je i teška i ide do istrebljenja, referentića vulgarisa, naravno. I onda doktori zaključe da ne mogu ništa učiniti, jer nema tko upaliti svjetlo u znanstvenoj tami i pustiti vodu da se iz određenih prostorija ne osjeća stalno taj neugodan miris, za kojeg nitko ne zna od čega dolazi. Ali to smo mi hrvatići je bo ti nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije