Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darinko Kosor

Dođite, kupite neretvanske mandarine prve klase za tri kune

Darinko Kosor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
07.11.2014.
u 12:47

Zagrepčanima biti ponuđen samo jedan šleper mandarina - 20 tona, što je ovih dana

Dođite, kupite neretvanske mandarine prve klase za 3 kune za kilogram i podržite domaće proizvođače - pozvao je Zagrepčane na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik HSLS-a Darinko Kosor. Kako bi se domaćim proizvođačima pomoglo da se riješe viškova ovogodišnjih mandarina, koje, kao i iz ostatka EU zbog embarga ne smiju u izvoz u Rusiju, HSLS sutra od 8 do 13 sati na Trgu bana Jelačića organizira akciju prodaje mandarina pet obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG) s područja općina Ploče, Komin i Rogotin.

Zagrepčanima biti ponuđen samo jedan šleper mandarina - 20 tona, što je ovih dana, o čemu je i Večernji list pisao, premalo bilo i za Čakovčane. U akciji koju je preko Facebooka organizirala Finoteka.com, razgrabljene su, naime, u manje od dva sata. No u HSLS-u podsjećaju kako su oni mala stranka. Iz svog budžeta podmiruju troškove prijevoza mandarina s juga Dalmacije i najam pet štandova za OPG-ove na Jelačić placu, a proizvođačima bi od mandarina trebale ostati čiste 3 kune po kilogramu.

Anđelina Dugandžić u ime OPG-ovaca iz doline Neretve kazala je kako je takva akcija bez posredstva trgovaca idealna za mala obiteljska gospodarstva. No bez tuđe pomoći sami se teško mogu organizirati jer im je cijena transporta velik problem. Iz HSLS-a najavljuju kako će se iduće godine povezati i sa Tržnicama Zagreb, kako bi građanima domaće mandarine bile još dostupnije, više kvalitete i povoljnijih cijena, kakve danas ne nalazimo u trgovačkim lancima. Pozivaju i sindikate većih firmi da se uključe u akciju. Tako se, poručuju, može prodati i više od sutrašnjih 20 tona mandarina na Jelačić placu. 

>> Proizvođači donirali samo 3798 tona voća, ni polovicu kvote

Komentara 11

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
13:41 07.11.2014.

Hm, po zadovoljnom izrazu lica, vidi se da je čovjek konačno pronašao posao koji voli. Treba mu to omogučiti trajno.

Avatar abakus
abakus
13:31 07.11.2014.

Samo jedan šleper mandarina...? Nemojte se šaliti, stavite mandarine 4 kn/kg i dovezite barem desetak šlepera. Sam ću uzeti najmanje 15-ak kilograma mandarina. Za moju brojnu obitelj to je ništa.

Avatar Getrib
Getrib
20:17 07.11.2014.

Sprdali se s nekadašnjim sindikatima kada su za radnike nabavljali "zimnicu" i svinjske polovice, sada to rade političari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije