Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar zaštite okoliša

Dobrović: Struka će odrediti treba li nam Plomin C

Slaven Dobrović
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
09.02.2016.
u 15:47

Na upit u vezi s problemom onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu, Dobrović je odgovorio da ministarstvo vrlo aktivno prati taj problem

Ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović izjavio je danas da će struka odrediti treba li termoelektrana Plomin C biti u okviru hrvatskog energetskog sustava, a konačna odluka donijet će se zajedno s partnerima.

"Plomin je pitanje energetske strategije, koju treba napraviti jer je 2009. godina bila davno u pogledu energetske politike. Znamo da je Europa napravila također zaokret u energetici, postavljaju se visoki ciljevi. Rekao bih samo to da će struka biti ta koja će definirati treba li Plomin C biti u okviru hrvatskog energetskog sustava, a konačnu odluku ćemo donijeti zajedno s našim partnerima", rekao je Dobrović novinarima.

Na upit u vezi s problemom onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu, Dobrović je odgovorio da ministarstvo vrlo aktivno prati taj problem. "Smatramo da su naši građani tamo doista ugroženi i poduzet ćemo neke korake“, rekao je. Na upit što se može poduzeti, kazao je kako se ti koraci još razmatraju.  

Dobrović je obišao novoizgrađeni Županijski centar za gospodarenje otpadom Marišćina u općini Viškovo kraj Rijeke, koji je sada u probnom radu. 

>> HDZ uvjerava: Plomin C neće se ugasiti, ide se u redefiniciju! 

>> 'Očito je da odustajemo od Plomina C i termoelektrane u Pločama'

Komentara 5

BK
branko-kockica
16:32 09.02.2016.

Struka? Pa vi ste već donijeli političku odluku da odustajete od energetskih investicija. A struka si vajda ti, Dobrobiću, i tvoji ćuprijaši. Ili možda ekipa koja prodaje vjetroelektrane?

Avatar diana majhen
diana majhen
16:03 09.02.2016.

čovjek više ni jedan medij ne može otvoriti a da na njega ne skoče mostovci. i to od kada je objavljeno da im je rejting drastično pao. time je ujedno i sve jasno, jer nam je svima poznato kakve medijske blokade doživljavaju oni koji nisu 'podobni'. iskreno se nadam da će se ta lažna tvorevina raspasti.

Avatar Prosenjak
Prosenjak
20:04 09.02.2016.

Naravno da treba. Mi bi zapravo trebali napraviti jednu nukleranu negdje kod Dvora na Uni i to bi rješilo sve probleme. Priča o "obnovljvim izvorima energije" je jedna od najvećih laži na području ekologije. Može se koristiti energija sunca, ona je čista i nemam ništa protiv toga, ali kod nje je problem što je teško napraviti projekt koji bi bio ekonomski isplativ, jer još uvijek nije pronađena formula za skladištenje sunčeve energije. Ali vjetroelektrane bi trebalo zabraniti, to definitvno niti jedan ekološki svjestan građanin ne može podržati. Činjenica je da vjetroelektrane odnosno šum koji proizvode njihove elise smetaju pticama. Pogledajte malo po mjestime gdje su izgrađene vjetroelektrane i gdje je prije bilo ptica, i vidjet ćete da ih više nema. Treba li nekom ekološki osvještenom objašnjavati što to znači, koliko će biti više crva i ostalih štetočina kojima se ptice hrane, kako to utječe na eroziju tla itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije