Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SISAČKA RAFINERIJA

Plenković: Dogovorili smo hitni sastanak Ine i Vlade, Dobrović: Nema govora o zatvaranju

Andrej Plenković
Foto: Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL
1/7
26.10.2016.
u 14:40

- Raditi ćemo na tome da zaštititmo interese Hrvatske i svih zaposlenika Ine - komentirao je Plenković te poručio da će Vlada na hitnom sastanku štititi interse Hrvatske i radnika u Ini

Predsjednik Vlade Andrej Plenković poručio je da je danas razgovarao s predsjednikom uprave Ine i izrazio zabrinutost za položaj radnika u rafineriji Sisak.

- Dogovorili smo da idući tjedan dogovorimo hitni sastanak između uprave Ine i relevantnih članova Vlade na kojem ćemo razmotriti međusobne odnose i strateške interese Hrvatske u ovoj našoj naftnoj kompaniji. Idemo smiriti loptu i konfuziju u medijskom prostoru. Vlada još nije raspravljala o toj temi.

Temeljito ćemo analizirati situaciju i informirati se o poslovanju Ine i o stanju pravnih procesa koji su u tijeku. Raditi ćemo na tome da zaštititmo interese Hrvatske i svih zaposlenika Ine – komentirao je Plenković te poručio da će Vlada na hitnom sastanku štititi interse Hrvatske i radnika u Ini.

Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović rekao nam je da je njegova izjava o gašenju rafinerija netočna

– Ja sam govorio o razdoblju od sljedećih 20 godina, a ne o tome da će to sada dogoditi. Nema govora o zatvaranju, mi na najvišoj državnoj razini razgovaramo kako zadržati rafinerije, jer one su potencijal RH na kojem temeljimo razvoj – rekao je za Večernji list Dobrović.

Naime, Dobrović je rekao jutros za N1 televiziju da moramo shvatiti kako je cijelo društvo u tranziciji, da idemo o poslijefosilno društvo, da se konzumacija derivata smanjuje, a to će dovesti do gašenja nekih kapaciteta. No, Dobrović je govorio o nekom budućem vremenu.

Sazvao hitnu konferenciju za novinare

"Rafinerija Sisak se ne gasi, to nije opcija", izjavio je Dobrović na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Istaknuo je i da će se rješenje za sisačku rafineriju tražiti u koordinaciji vrha države.

– Rafinerija predstavlja vrlo veliku tradicijsku vrijednost, ona je iznimno važna za cijelo područje, predstavlja veliki razvojni potencijal, zapošljava velik broj visokokvalificiranih ljudi i stoga gašenje tih radnih mjesta nema smisla i nije prihvatljivo rješenje – rekao je Dobrović, dodajući da Republika Hrvatska brine o tome i nastoji iskoristiti taj potencijal.

>> Panenić: Izgleda da je zatvaranje rafinerije u Sisku neizbježno

Komentara 20

Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
16:43 26.10.2016.

A. Mađari ne zatvaraju rafinerije. Mađari moderniziraju svoje rafinerije. Mađari su povećavali svoj udjel u vlasništvu Ine. Mađari su podigli ogradu kako bi se obranili od migranata. B. Hrvati zatvaraju Inu. Hrvati ne moderniziraju rafinerije. Hrvati odbijaju podignuti ogradu kako bi se zaštitili od migranata. Pametnom dosta. To što Hrvati puše priču o domoljubima je za psihijatriju. Kao onda kad je Zdravko Mamić nakon beogradskih splavova s cajkušama došao u šator među Hrvatske branitelje zalijepio par eura i uzviknuo: Hrvatska! Hrvatska! Branitelji su bili oduševljeni kao mala djeca. Bojim se kako će biti prekasno kad Hrvati skuže što je domoljublje. Djela su bitna, a ne riječi! Hrvati vole riječi...

DR
drugPlenky
16:30 26.10.2016.

Što je sad ovo MOST pregovara s MOLom o svim opcijama a zbog toga su potjerali Karamarka, tko je tu lid

DU
Deleted user
16:48 26.10.2016.

Plenkoviću ti ne možeš riješiti odnosno ne želiš riješiti Havc a kako ćeš onda sa MOLom. Mup i Pravosuđe dao si MOSTU, to sve govori što je tebi važno i na liniji vjerostojnosti. Da ti je stalo do Hrvatskih biračarača ne bi radio ovo što radiš......svi mi koji smo ti dali glas sve to vidimo ali i pamtimo i ne opraštamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije