Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Dobri i loši potezi Milanovićeve Vlade

Naslovnica
Foto: VL
27.08.2015.
u 21:35

Ima li se Vlada zaista razloga hvaliti uređenošću zemlje ili je Milanovićeva izjava predizborno hvaljenje bez pokrića?

Hrvatska je sad uređenija zemlja nego prije četiri godine, a usudio bih se reći i uređenija nego ikad prije. Kazao je to u Dnevniku Nove TV premijer Zoran Milanović i izazvao, blago govoreći, nevjericu. Kako je teško reći na što je Milanović točno mislio, pitali smo stručnjake – ekonomiste, sociologe i pravne stručnjake – ima li se Vlada zaista razloga hvaliti uređenošću zemlje ili je Milanovićeva izjava predizborno hvaljenje bez pokrića. Ekonomist Ante Babić bliži je ovoj drugoj varijanti.

– Hrvatske je nešto uređenija, ali to je isključivo posljedica toga što smo ušli u Europsku uniju koja nas je tjerala na promjene, stalno nas preispituje, daje nam zadatke... – kaže Babić. S druge strane, dodaje, napravljen je niz loših poteza među koje ubraja i fiskalizaciju za koju drži da je dovela do rasta sive ekonomije.

S njim se slaže i ekonomski stručnjak Damir Novotny.

– Hrvatska siva ekonomija najviša je od svih zemalja članica EU. I do toga je dovela i fiskalizacija, ali i porast PDV-a – kaže Novotny. I on drži da je Hrvatska tek nešto uređenija, ali u smislu institucionalnog okvira ulaska u EU.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka ili prelistajte e-izdanje!

Iz Večernjeg lista izdvajamo i ove teme:

>> Priča Sirijca Khaleda: Iz Damaska do beogradskog parka

>> Kolumna Nine Raspudića: Ne zna se žele li više migranti Hrvatsku ili ona njih

>> OPG Turkalj: Ostavio je grad, otišao k baki

>> Blanka Vlašić: Bilo me strah, kako neće kad sam nesigurna

NE PROPUSTITE: Sutra u prodaji magazin Idemo u školu za samo 5 kuna uz Večernji list!

Foto: VL

Komentara 42

ZN
znatizeljan2013
22:26 27.08.2015.

Dobri potezi ove Vlade ne postoje!

ZN
znatizeljan2013
22:28 27.08.2015.

Ako nam je sadašnja Vlada išta priuštila to su : veća zaduženja, veći broj nezaposlenih, veće nezadovoljstvo naroda. Pobrkali su lončiće! Sve što ne bi trebalo rasti, raste! Šta je sa porastom plaća? Porastom zaposlenih? Vladajući - NESPOSOBNI STE!

BA
barbaizamerike
22:24 27.08.2015.

ANKETA KO misli da je milanovic nesposoban neka mi udari plus Hvala molim samo clanivi SDP stranke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije