Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Visoka neto dobit

Dobit Janafa skočila za 85%, Kovačević uz rekord očekuje head-huntere

Dragan Kovačević
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
27.04.2016.
u 16:25

U posljednjih pet godina tvrtka je uložila milijardu kuna u nove objekte i modernizaciju, a upravo su u tijeku investicije vrijedne 380,1 milijun kuna. Visoka neto dobit kombinacija je rasta prihoda i kontrole troškova poslovanja.

Jadranski naftovodi pod upravom Dragana Kovačevića i u 2016. nižu uspjehe. Kompanija je tako u prvom tromjesečju ove godine povećala neto dobit na 53,7 milijuna kuna, što je skok od 85,4 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

U posljednjih pet godina tvrtka je uložila milijardu kuna u nove objekte i modernizaciju, a upravo su u tijeku investicije vrijedne 380,1 milijun kuna. Visoka neto dobit kombinacija je rasta prihoda i kontrole troškova poslovanja.

Tako je novim ugovorima ostvaren rast prihoda od gotovo 20 posto, a najveći skok od 54 posto ostvaren je kroz nove ugovore o skladištenju nafte. Rasli su prihodi u svim segmentima poslovanja u kojima najveći utjecaj imaju prihodi od prijevoza nafte i derivata jer čine dvije trećine ukupnih prihoda tvrtke.

Većinu novca Janaf ostvaruje ugovorima s inozemnim tvrtkama pa je tako 74 posto prihoda zabilježeno upravo s inozemnim partnerima. Kovačević je za 2016. ugovorio 630 milijuna kuna vrijedne poslove koji osiguravaju dobro poslovanje tvrtke do kraja tekuće godine. Janaf je jedna od šest tvrtki čije će se uprave birati uz pomoć head-hunter agencija, a proces odabira kandidata za uprave javnih tvrtki trebao bi početi uskoro. 

>> Vlada preko natječaja traži čak sto predsjednika i članova uprava

Komentara 8

T1
t111
17:53 27.04.2016.

To nista ne valja! Direktora smjeniti, janaf privatizirati!

PR
propalismoFranjoskroz
16:53 27.04.2016.

Sad će Zuzuli dobit farbanje naftovoda da malo " domoljubna" osladi brk

Avatar Golum
Golum
16:58 27.04.2016.

Naravno da je dobit visoka Dragane kad svojima u Bosanski Brod pumpas naftu da truje Brođane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije