Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nada Šikić

Dobili smo akreditaciju za korištenje 1,85 milijardi eura za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu uključenost

nada šikić
Foto: MRMS
1/4
25.05.2016.
u 13:08

Ovom akreditacijom spriječili smo i povrat sredstava u blagajnu Europske komisije u iznosu od 150 milijuna kuna predujma za potrebe zapošljavanja mladih, rekla je Šikić

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava dobilo je akreditaciju za korištenje 1,85 milijardi eura iz Europskog socijalnog fonda za period 2014. - 2020. za zapošljavanje, socijalnu uključenost, obrazovanje i dobro upravljanje. Ovime smo u proteklih 100 dana dokazali da znamo i možemo osigurati uspješno povlačenje europskih sredstava“ - izjavila je nakon sjednice Vlade dr. sc. Nada Šikić, ministrica rada i mirovinskoga sustava.

"Ovom akreditacijom spriječili smo i povrat sredstava u blagajnu Europske komisije u iznosu od 150 milijuna kuna predujma za potrebe zapošljavanja mladih. Do sada smo od tog iznosa potrošili nešto više od 78 milijuna kuna i zaposlili 3.800 mladih  putem mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u sklopu Inicijative za zapošljavanje mladih. Sve aktivnosti iz ove inicijative nastavljaju se i dalje intenzivno provoditi, kao i ostale mjere aktivne politike tržišta rada koje su neopravdano bile zapostavljane protekle četiri godine. U narednom razdoblju želimo prilagoditi mjere potrebama tržišta rada, a ne nezaposlene prilagođavati mjerama kao do sad", rekla je ministrica rada Nada Šikić.

>> 'Poslodavci nisu tražili povećanje kvota za sezonske radnike'

Komentara 2

AN
ante92
15:33 25.05.2016.

Ako uspiju 4 kune povući ja ću hodati na trepavicama do međugorja

DO
doktorica
13:51 25.05.2016.

njima treba promijeniti naslov-ministarstvo nerada i sustava bijednih mirovina koje udjeljuju na kapaljku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije