Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Do kraja tjedna Vlada bi trebala predstaviti model, tko će preuzeti Inu?

naslovnica
Foto: VL
29.12.2016.
u 00:03

Znalci Vladi sugeriraju da osmisli više modela otkupa dionica Ine pa s investicijskim stručnjacima odabere onaj najkvalitetniji

Do kraja tjedna Vlada bi javnosti trebala prezentirati model otkupa dionica Ine od strateškog partnera u naftnoj kompaniji – mađarskog MOL-a.

Osim informacije da Vlada ne namjerava povećati javni dug tom transakcijom, nisu poznati detalji modela koji se razrađuje.

Opcija ima više, a o cijeni je prerano govoriti dok MOL ne odluči hoće li i za koliko prodati 49,08 posto dionica. Znalci sugeriraju Vladi da osmisli nekoliko modela pa da s investicijskim stručnjacima odluči koji je najkvalitetniji, a naš izvori uvjerava da Vlada Andreja Plenkovića ima rješenje.

Vlada zasigurno neće dizati kredit za kupnju dionica Ine jer bi time povećala javni dug, a kako nam potvrđuju financijski krugovi, o potencijalnom kreditu nisu se raspitivali čak ni u investicijskim bankama poput Svjetske banke i Europske banke za obnovu i razvitak

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Što nas čeka u novoj godini: Veće plaće, ali vraća se inflacija

>>Ivo Josipović: Samo za Tita i mene nema mjesta na Pantovčaku

>>Hoće li se Cro Cop boriti posljednji put u karijeri

>>Kobna 2016.: U ovoj godini napustilo nas 30 posto više poznatih nego lani

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
08:01 29.12.2016.

Prvo smo uzburkali javnost s preuzimanjem INA-e. Tek sada idemo tražiti model preuzimanja. Što ako ga ne nađemo. Očito je ovdje krivi redoslijed donošenja odluka.

TH
than
23:49 28.12.2016.

Nece nitko. Pa nisu valjda toliko ludi da 25% HEP-a prodaju i da on ulaze ?!?!?! Mada Cacic je digao cijenu struje zbog tzv. ulaganja koja se nikada nisu dogodila, Milanovic digao cijenu za obnovljive izvore, tako da je ovdjee sve moguce. Sretno onima koji ostanu tu zivjeti.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
00:10 29.12.2016.

Preuzeće je opet oni koji su je i prodali, a to ste opet gospodo vi, vijekovna sramota hrvatskog naroda, pa onda opet vi, pa opet vi, jadan li je onaj narod ko vas ima, jadan li je i bjedan, u, u vašim glavama ni zrno pameti, a prijetvornosti i zlobe na tisuće kilometara prema vlastitom narodu, nama ostaje samo ona stara, ni jedna svijeća nije gorila do kraja pa neće ni vaša.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije