Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15.09.2014. u 14:00

Naravno da su ove biblijske poplave u Hrvatskoj prioritet, ali to nikako nije opravdanje da se o početku novog rata govori na kraju Dnevnika

Tek u 25. minuti subotnjeg Dnevnika HTV-a mogli smo nešto čuti o tome kako idu američke pripreme za napad na Islamsku državu u Iraku. Kakav propust. To je događaj koji ultimativno mora ići u prve minute Dnevnika. Barack Obama je, kada se stvari ogole do kraja, zapravo odobrio vojni napad na suverenu državu Siriju. Red je da HTV nešto o tome kaže hrvatskim gledateljima. Bilo bi zanimljivo vidjeti što vrli HTV-ovi vanjskopolitički eksperti misle kako će sve to utjecati na novu geopolitičku kartu svijeta. Hoće li SAD i njihovi saveznici predvođeni Saudijskom Arabijom napadati samo islamiste ili će pokoja pametna bomba pogoditi i Assadovu vojsku. Neka nam objasne zašto Turska i Njemačka nisu zdušno podržale Obamu u najnovijoj bliskoistočnoj avanturi.

Zašto HTV ne govori o tome da se Irak konačno raspada te da će, vrlo vjerojatno, na njegovim ruševinama nastati tri nove države. Američki napad na Siriju nema odobrenje Ujedinjenih naroda, a to bi moglo dodatno zakomplicirati ionako napetu situaciju u uskomešanom svijetu. Kako će reagirati Rusija, Kina i Iran koji se protive američkim akcijama u Siriji?

Zabrinuti papa Franjo ovih dana ističe da se nalazimo u nekoj vrsti trećeg svjetskog rata. Ponovno se puškara u Ukrajini pa se sve češće govori o tome kako je propalo krhko primirje. Mnogo pitanja, a HTV po običaju daje vrlo malo odgovora. Naravno da su ove biblijske poplave u Hrvatskoj prioritet, ali to nikako nije opravdanje da se o početku novog rata govori na kraju Dnevnika.

PLUS

HTV 3. Sjećam se kada je Pele prije 40 godina došao igrati u američki Cosmos. U subotu je prikazan zanimljiv dokumentarac o usponu Cosmosa i nogometa u SAD-u.

MINUS

HTV 1. Kultura je dobila više minuta otkad vijesti iz kulture imaju posebnu emisiju nakon Dnevnika. Nije profitirala zbog toga. Naprotiv, getoizacijom je još više stjerana na marginu.

>> Hoće li Hrvati ponovo ratovati u dalekoj Ukrajini?

Komentara 12

Avatar airbizz
airbizz
14:20 15.09.2014.

hrvatska politika i mainstream mediji u hrvatskoj su podložni politici koju kreira state department.prešućivanje ili marginalizacija vijesti da sjed.države napadaju suverenu državu bez odobrenja svjetske zajednice.

Avatar tituš
tituš
14:33 15.09.2014.

Naš saveznik je u ratu, jesmo li i mi???

Avatar antonija17
antonija17
14:34 15.09.2014.

Pa prioritet je prikazat problem u drzavi a ne nekog amera sto zeli ratovat sa svima iz dosade i svojih interesa. Oni su stvorili Isis neka ga i ruse. Nije ma nitko kriv jedne ruse, stvore druge, pa ma to isto nepase i tako unedogled. I sad bi se trebala hrvatska javnost interesirat za njihove gluposti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije