Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.10.2014. u 14:00

Zasad je riječ, kako se moglo vidjeti iz priloga, još uvijek o braniteljskoj populaciji i podršci koja stiže od branitelja npr. iz Dubrovnika i Rijeke, ali bešćutnost vlasti i nedostatak sluha sve više iritira najširu javnost

Spomenuvši činjenicu da je prosvjed branitelja ušao u deseti dan i da prosvjednicima stiže podrška sa svih strana Hrvatske, središnji Dnevnik HTV­-a prvi je s televizijskih ekrana dao naslutiti da bi se taj prosvjed mogao pretvoriti u veće i šire nezadovoljstvo.

Zasad je riječ, kako se moglo vidjeti iz priloga, još uvijek o braniteljskoj populaciji i podršci koja stiže od branitelja npr. iz Dubrovnika i Rijeke, ali bešćutnost vlasti i nedostatak sluha sve više iritira najširu javnost. Nije to samo nedostatak sluha za braniteljske probleme, nego katastrofalno nesnalaženje u političkom prostoru ove vlasti, koje je i jučer bio karikirano omeđeno papirnatim brodićem i kriškama crnog kruha bračnog para Milanović.

Pitanje je samo dana kada će kresnuti iskra najšireg nezadovoljstva. A ono se itekako provocira novim zaduživanjem države, koje je najslikovitije uspjela sinoć prikazati Nova TV krivuljom zaduženja koje se od 2009. sa 210,8 milijardi kuna popelo do 253 milijarde ili, kako je to preračunao Mislav Bago, "po glavi stanovnika" popelo se to sa 28.200 kuna do 56.000 po svakom stanovniku Hrvatske. Užasno, zar ne? Ovo je već šesta godina zaredom, kaže Bago, kako ministar financija odlazi po kredit da spasi državni proračun. No, vlast se tješi kako je Hrvatska skočila na rejting listi Svjetske banke, javljaju s TV ekrana, dodajući na kraju priloga tek kako je riječ o novoj metodi izračuna, pa je i taj uspjeh, u najmanju ruku, vrlo sumnjiv. No, zato smo u kažnjavanju onih koji rade itekako uspješni. Iz priloga RTL­-a o turističkoj inspekciji u Dalmaciji doznali smo kako je kazna za pokvareni pisoar u kafiću iznosila 1000 kuna! Popravljen je, bez brige, posvjedočila je vlasnica.

PLUS:

Zbunjena lica ministra Zmajlovića i kandidatkinje Grabar Kitarović najbolji su svjedoci da kamera i mikrofon plus pravo pitanje lako mogu skinuti masku samouvjerenosti.

MINUS:

HTV nije imao kameru kad je Dedakovićeva kći čitala njegovo pismo braniteljima, pa je u Dnevniku pustila snimku koja je (čast snimatelju) na televiziji djelovala kao "pod vodom".

>> U ovoj zemlji nevoljnika Maji Sever treba dati emisiju svaki dan

>> U cirkusu oko uhićenja Bandića i Kikaša u prvom planu romantična ljubav

Komentara 61

ML
marijan.lapple
14:39 30.10.2014.

Ova Vlada nije dobila mandat da rasprodaje, poskupljuje, srozava standard. Za ovih par kuna što če se dobiti zbog novih poreznih razreda Vlada pjeva hvalospjeve a u stvari za pojedince, koji čine večinu to je mizerija. Vlada nije uradila osnovno. Razjurila agencije( direktori sa autima, službenim karticama, iznajmljenim prostorima), smanjila državnu upravu(gradovi ,opčine, županije) niti je poboljšala i unaprijedila rad državne uprave. To bi za svaku novu Vladu trebao biti zakon da se uradi.

DU
Deleted user
15:03 30.10.2014.

Meni nije jasno kako njima nije jasno da se povećanjem poreza I izmisljanjem novih ne postize nista bolje nego samo losije. Zar su uistinu toliko nesposobni da nisu u stanju naci strucnjaka (nek ga kupe vani). Poskupila registracija! Zasto? Pa nismo dugo!? Ko je tu lud (znam nije porez, ali..) Jedva cekam izbore pa da vidimo sta ce ADZjovci sad kad vise niceg nema za krasti.

CA
camelo
14:57 30.10.2014.

Gospodine Pavičiću, mi koji nismo gledali Bagu iz ovga vašeg članka možemo samo zaključiti da matematika ne valja 210 mil podjeljeno sa cca 4,5 mil stanovnika je cca 46600 kn pa nikako nije moguće da je zaduženost skočila sa 280000 na 56000. Vjerojatno je Bago još nešto rekao, ali vjerojatno ste se malo poigrali njegovom izjavom ili možda brojkama ????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije