Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mali brodolomac

Dječak (5) iz Sirije dobro se oporavlja od opeklina

izbjeglički kamp
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
26.11.2015.
u 16:12

Nakon hitne intervencije u Brodu, prebačen je u bolnicu u Klaićevoj ulici u Zagrebu.

Petogodišnji dječak iz Sirije dobro se oporavlja od opeklina zadobivenih tijekom svog izbjegličkog putovanja.

Mali je Sirijac u Grčkoj doživio brodolom, a onda se na obali grijao uz vatru. Nažalost, cijela obitelj je zaspala i dijete je po nogama zadobilo teške opekline trećeg stupnja. Kada je prije petnaestak dana došao u brodski izbjeglički kamp, liječnici su odmah primijetili kako je riječ o veoma teškoj i zapuštenoj opeklini, s obzirom da u šest dana od Grčke do Slavonskog Broda uopće nije bio medicinski tretiran.

Nakon hitne intervencije u Brodu, prebačen je u bolnicu u Klaićevoj ulici u Zagrebu.

- Radosni smo jer oporavak teče izvrsno, dječak dobro prihvaća sve terapijske zahvate. Liječnici mu tretiraju opeklinu kako ne bi imao posljedica. Po završetku liječenja pustit ćemo ga da s obitelji nastavi put – izvijestila je dr. Maja Grba Bujević, načelnica kriznog stožera Ministarstva zdravlja. Od početka izbjegličke krize 17. rujna do danas hitna je služba nad migrantima obavila 4.274 medicinske intervencije.

U ambulantama na terenu obavljeno je 14.409 pregleda, a u bolnicama su medicinski obrađene 653 izbjeglice. Zdravstvene su usluge u Hrvatskoj tako ukupno pružene za oko 5 posto od ukupnog broja migranata, što je u prosjeku više nego u drugim zemljama izbjegličke rute.

>> U Slavonskom Brodu rođen mali Sirijac 

>> U Hrvatsku u srijedu ušla samo dva vlaka migranata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije