Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pozitivne mjere

Djeca će nam biti prioritet, samo povećanje naknada nije dovoljno

Nada Murganić
Patrik Macek/PIXSELL
02.01.2017.
u 06:30

2380 kuna isplaćuje Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje za svako novorođeno dijete, a nije isključeno, rekla je ministrica, da se taj iznos i poveća.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić posjetila je jučer KBC Sestre milosrdnice, prigodno darivala prvorođeno dijete u novoj godini u tamošnjem rodilištu te izjavila da predviđeno povećanje roditeljskih naknada neće poboljšati demografsku sliku Hrvatske, kojoj treba jasna demografska politika i stvaranje ozračja u kojem su djeca prioritet, na čemu će raditi njezino ministarstvo.

– Svi težimo bolje uređenom demografskom društvu, a moje ministarstvo će u svojim planovima i programima mjere za stvaranje takvog društva predlagati i poticati. Niti će samo jedna mjera, niti će mjere koje se provode za trajanja mandata jedne vlade pridonijeti demografskoj revitalizaciji – kazala je Murganić novinarima.

Na pitanje o 1000 eura koje je obećavao HDZ za svako novorođeno dijete, Murganić je objasnila da naknada za novorođeno dijete već postoji u sustavu.

– HZZO je isplaćuje u iznosu od 2380 kuna, a nije isključeno da se predloži i da se ta naknada poveća – rekla je ministrica Murganić. 

Komentara 4

AD
adrad
09:04 02.01.2017.

Mladima treba posao i dobra plaća, djeca će doći sama po sebi. Poticaji su dobra prva pomoć ali nikada neće biti razlog za rađanje.

BR
Bruneta
13:11 02.01.2017.

Ja imam sedmero djece.Moj suprug je sa djecom srednjoškolske dobi otiša u 12.mj u Australiju,ovih dana ja odlazim trudna sa mlađom djecom i majkom.Ne nasjedamo na lažna obećanja ni mrvice koje bacaju narodu.Nikad gore nego u ove dvi godine,nenadmašno nas je usosila kgk sa svojim premijerima,krimi strankama i nesposobnošću!

BR
Bruneta
10:05 02.01.2017.

Svaka nova vlast novo farbanje naroda.Dječji doplatak nije povećan od proglašenja samostalnosti lipe naše.Kosor je obećavala povećanje,kad se uvalila u fotelju svima je smanjila dječji i godinama u lipu isti iznos.Gdje su tu vama djeca prioritet?Nama koji imamo plaću manju od 5000kn neće se ni lipe povećat,a npr. premijeru koji ima više od 20 000kn primanja,plaća će se povećat za 1500kn..daj prestanite se više sprdat s naroda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije