Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predizborni skandal

Đ. Sumrak iz HDZ-a optužila Milanovića za obiteljsko nasilje

Đurđica Sumrak
Robert Anić/PIXSELL
22.09.2011.
u 16:03

SDP: To je sumrak HDZ-a! Odgovorili su na optužbu Milanovićevi ljudi.

Prvi veliki predizborni skandal dogodio se u četvrtak kada je saborska zastupnica HDZ-a Đurđica Sumrak iskoristila obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama da optuži predsjednika SDP-a Zorana Milanovića za obiteljsko nasilje.

– Nisam čula za nasilnike u našim redovima, nego za nasilnike u vrhu njihovih redova. Imam informacije s kojima nerado izlazim, njihov visokopozicionirani predsjednik stranke navodno je isto sklon nasilju – rekla je zastupnica Đ. Sumrak na zagrebačkom Trgu Petra Preradovića gdje je HDZ-ova Zajednica žena “Katarina Zrinski” obilježavala dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Supruga Sanja demantirala

Javno je tako pronijela glasinu koja već dugo kruži Zagrebom da je Milanović obiteljski nasilnik koji tuče suprugu. Međutim, još prije četiri godine, kad se ta glasina prvi put pojavila, javno ju je demantirala Sanja Musić Milanović u intervjuu pod naslovom “Vrijeđaju me laži da me Zoran zlostavlja”, u kojem je, među ostalim, izjavila: “Takvo što ne bih dopustila, ne jednom, ma ni jednom. Ne bi bilo mogućnosti ni za kakve pregovore ni razgovore. Ali to je trač, laž koja se širi i odvratna je.” Istodobno je i premijerka Jadranka Kosor, koja je danas, obilježavajući Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, zapalila svijeće za tri ubijene žene u sudnici, izjavila kako netko tko tuče žene ne može biti ugledan u društvu. Pozvala je sve političke stranke i udruge da ne dopuste da na izbornim listama budu nasilnici. Premijerka nije precizirala na koga je pritom mislila.

Tako je i obilježavanje 12. godišnjice ubojstva sutkinje Ljiljane Hvalec, odvjetnice Hajre Prohić i gospođe Gordane Oraškić, ubojstava koja su postala hrvatski simbol stradanja žena od obiteljskih nasilnika, zasjenjeno zbog potreba predizborne kampanje dviju najjačih stranaka HDZ-a i SDP-a. Jer i socijaldemokratski je performans, održan sat prije od HDZ-ova, imao obilježje borbe za glasove. Ako ni zbog čega drugog, a onda zato što ga je organizirao koalicijski izborni stožer za 1. izbornu jedinicu. U dva sata, koliko su trajale njihove manifestacije, prema policijskim podacima, napadnuto je najmanje pet žena.

Prijateljica premijerke

– Čisti sumrak HDZ-a – kratko su poručili iz SDP-a na optužbu Đ. Sumrak da je njihov predsjednik Zoran Milanović obiteljski nasilnik.

Inače, Đurđica Sumrak je dobra prijateljica premijerke Kosor, s kojom je lani ljetovala na Braču. Đ. Sumrak zapamćena je i po izjavi da je J. Kosor “njezina Margaret Thatcher”, ali i po tome što je u Sabor ušla kao zamjenica bivšeg ravnatelja Carine Mladena Barišića.

Ključne riječi

Komentara 322

MA
margaritas
21:22 22.09.2011.

djevojka sinise svilana je cetvrta savjetnica za kulturu predsjednika josipovica

BM
BRANITELJ-MUP
17:44 22.09.2011.

Kako jadno, kako primitivno....... Milanović će morati tužiti ovu ******

Avatar madcap
madcap
16:36 22.09.2011.

Ovo je još jedan u beskonačnom nizu dokaza da je HDZ dno dna. Idu oni dalje u PM.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije