Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povodom 5. kolovoza

DIV Grupa donirala križ za crkvu u Kninu

križ,crkva,Knin
Foto: Brodosplit
1/4
01.08.2014.
u 14:16

Građevina je, priopćava Brodosplit, visoka gotovo 30 metara i duga oko 80 metara

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana branitelja, DIV Grupa (DIV) je donirala križ za zvonik crkve ''Gospe velikog hrvatskog zavjeta'' u Kninu koja predstavlja simbol obrane Knina i Hrvatske.

Građevina je, priopćava Brodosplit, visoka gotovo 30 metara i duga oko 80 metara. Imati će 1100 sjedećih mjesta, zvonik je visok 38 metara, a na njega će se postaviti križ visine od 6 metara. Križ je dvosmjeran, od specijalnog dugovječnog nehrđajućeg čelika.

Nakon velike i male ''škverske teće'', impozantne ''Ruže vjetrova'' na zapadnoj obali ili ''Plavog stabla'' kraj ateljea Vaska Lipovca, niski ''Brodosplitovih'' umjetničkih proizvoda se pridružio i križ nove crkve u Kninu. Na osnovu nacrta projektanta Jerka Rošina, križ su u kratkom roku izradili radnici Brodosplitove cjevarske radionice.

Zahvaljujući donaciji DIV-a u radu i materijalu, nova će crkva, kada bude dovršena biti jedna od najvećih crkava u Hrvatskoj. U njoj je ugrađen kamen temeljac koji je blagoslovio blaženi Ivan Pavao II i ovo je jedina crkva na svijetu s blagoslovom pape sveca.

>>10 Papinih savjeta za sretniji život: 'Živi i pusti druge živjeti'

Komentara 4

Avatar gladnijura
gladnijura
16:21 01.08.2014.

Bilo bi bolje da su izgradili vrtić ili staraćki dom.

KU
kumpare
16:01 01.08.2014.

A lude komunjare gradili su tvornice i škole......

Avatar dras32
dras32
17:02 01.08.2014.

šta je ovo na slici crkva? :o više liči na zatvorsko zadnje...ček pa crkva i je zatvor za pamet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije