Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporni razgovor

Direktor HEP-a Ivica Martinek podnio ostavku zbog optužbi za namještanje posla

hep
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
1/2
09.12.2016.
u 11:05

Naime, direktor HEP-Toplinarstva Ivica Martinek svojem zaposleniku poručio je da mora zaposliti nećaka predsjednika uprave HEP-a Perice Jukića, u suprotnome bit će smijenjen

Direktor HEP-Toplinarstva Ivica Martinek danas je podnio ostavku nakon što je u četvrtak sporna snimka izišla u javnost, a u njoj je zabilježen razgovor između Martineka i direktora Pogona posebne toplane, Marija Marjanovića o namještanju posla u HEP-u za radno mjesto električara u Pogonu posebne toplane u Sisku. 

Naime, Martinek je svojem zaposleniku poručio da mora zaposliti nećaka predsjednika Uprave HEP-a Perice Jukića, u suprotnome bit će smijenjen. Po zakonu, pravo na radno mjesto trebalo je pripasti hrvatskom branitelju Vedranu Ciglaru. U HEP-u neslužbeno tvrde da se Martinek opravdava kako se samostalno pozivao na nalog predsjednika Uprave Jukića o zapošljavanju njegova nećaka!? 

Slučaj je izazvao osude javnosti te građana koji se protive oduzimanju radnih mjesta zbog obiteljskih ili drugih veza. 

U sinoćnjem odgovoru HEP je tvrdio da natječaj za posao električara u Sisku još traje, a jutros su poslali priopćenje u kojem tvrde da je još jučer komisija HEP-Toplinarstva odabrala kandidata koji ima status hrvatskog branitelja, odnosno Vedrana Ciglara. Kako je moguće da je HEP sinoć tvrdio jedno, a jutros drugo i je li to napravljeno kako bi se ublažio skandal?  

U tom javnom poduzeću neslužbeno objašnjavaju da je to zato jer HEP, odnosno uprava, nema uvid u postupke koje provodi HEP-Toplinarstvo i da su tek jutros doznali da je još jučer izabran kandidat koji ima status branitelja. 

Priopćenje HEP-a prenosimo u cijelosti: 

"Povjerenstvo o odabiru kandidata u postupku natječaja za radno mjesto električara u Pogonu posebne toplane u Sisku, na sjednici 8. prosinca 2016. godine odabralo je kandidata u statusu hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata. Zapisnik Povjerenstva o odabiru kandidata temelji se na rezultatima selekcijskog postupka, obavljenog razgovora, provjere znanja i dosadašnjeg radnog iskustva te istaknutog statusa hrvatskog branitelja, a u skladu sa Zakonom o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Ovim putem želimo posebice istaknuti da se svi postupci zapošljavanja novih radnika u Hrvatskoj elektroprivredi provode sukladno zakonskim propisima i internim aktima. Kao i u svim dosadašnjim postupcima zapošljavanja, kandidat treba biti odabran na prijedlog povjerenstva potpuno neovisno, zadovoljavajući sve tražene uvjete i uvažavajući sve zakonske propise.

Također želimo naglasiti kako Uprava HEP-a pa tako ni predsjednik Uprave nisu imali saznanja o provedbi selekcijskog postupka sve do napisa u medijima. Taj postupak je provela tvrtka-kćer HEP Toplinarstvo te se ograđujemo od postupaka direktora HEP-Toplinarstva Ivice Martineka, koji je s današnjim danom podnio ostavku na mjesto direktora HEP-Toplinarstva, a koja je prihvaćena.

S obzirom na ovlasti, a temeljem dostupnih informacija, Uprava HEP-a  pokrenula je internu provjeru postupka odabira kandidata, s ciljem utvrđivanja svih okolnosti.

Naglašavamo da su HEP i Uprava HEP-a posebno osjetljivi na pitanje statusa branitelja i da u pitanjima radnog prava i svim drugim aspektima u potpunosti poštuje zakone RH te da, između ostalog, ima primjeren odnos s HEP-ovom Udrugom hrvatskih branitelja."

>> EKSKLUZIVNA SNIMKA Direktor u HEP-u tražio da zaposle rođaka iako je po zakonu branitelj imao prednost

Komentara 53

AH
ahaskoro
11:12 09.12.2016.

Covjek jedva govori Hrvatski na snimci...kakvi su to ljudi na direktorskim pozicijama? Sta je ovaj znao radit osim uhljebit rodjake?

Avatar MarkoHR
MarkoHR
11:16 09.12.2016.

Brzinska ostavka s namjerom da se afera zaustavi i stiša već na samome početku!

DU
Deleted user
11:39 09.12.2016.

Ostavkom pokriva Jukića!!! I Jukića treba znogirati!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije