Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imenovanje

Diplomant Verna Luka Đurić glasnogovornik predsjednice

Luka Đurić
Foto: Privatni album
16.02.2015.
u 15:54

Odabirom nepoznatog Đurića, bez iskustva s medijima, Grabar-Kitarović daje priliku mladima i neopterećenima

I dok se još dokraja pegla sastav savjetnika, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odabrala je svog glasnogovornika. To će biti mlad i javnosti nepoznat 32-godišnji Luka Đurić. Odabirom mlade osobe koja se još nije realizirala u svijetu odnosa s javnošću, iako je za to obrazovana, K. Grabar-Kitarović, prenose nam njezini suradnici, ispunjava upravo ono što je rekla i u svom inauguracijskom govoru. Ona je na nedjeljnom ustoličenju poručila da će mandat posvetiti mladima i da se njima mora otvoriti prostor u gospodarstvu, politici i društvenom životu.

– Neka se čuje njihov glas, oni su obrazovani, željni uspjeha i neopterećeni prošlošću – riječi su predsjednice Grabar-Kitarović. Đurić je diplomirao na Veleučilištu Vern, a svoju je karijeru započeo u Zakladi Konrad Adenauer, koja se kroz svoje urede u svijetu zalaže za mir, slobodu i pravednost putem političkog obrazovanja. U zakladi je započeo kao tehnički asistent, zatim voditelj programa, a na kraju je postao zamjenik voditelja Ureda zaklade u Zagrebu zadužena za Hrvatsku i Sloveniju. Bio je zadužen za koordinaciju i provođenje programa zaklade za područja gospodarstva, medija, politike, sigurnosti te civilnog društva.

Predsjednica Grabar-Kitarović i Luka Đurić, iako mu je povjerila vrlo isturenu i nimalo laganu funkciju, ne znaju se otprije, pa je vrlo vjerojatno da je dobio preporuku nekoga kome ona vjeruje. On pak kaže da su mu glavne reference bile kompetentnost i mladost, a da iskustva u suradnji s medijima ima iz Zaklade Konrad Adenauer.

– Posao glasnogovornika predsjednice veliki mi je izazov – rekao nam je Đurić. Vjeruje u svaku riječ, nastavio je, iz njezina inauguracijskog govora, a trudit će se zajedno s cjelokupnim timom da K.Grabar-Kitarović ostvari “bolje sutra” koje je i obećala.

Đurić je aktivan i u think-tanku za socijalno tržišno gospodarstvo „Zagrebačka inicijativa“ koji okuplja stručnjake iz gospodarstva, medija i politike. Tijekom zadnje godine studija bio je na praksi u Europskom parlamentu u Bruxellesu u uredu tadašnje predsjednice Odbora za Jugoistočnu Europu Doris Pack. Završio je i MBA studij na United Business Institut u Bruxellesu na području odnosa s javnošću i lobiranja...

Kolindi Grabar-Kitarović, iako je prisegnula u nedjelju, mandat započinje 19. veljače. Tada dolazi u Ured predsjednika na Pantovčaku zajedno sa svojim timom. Obećala je manji Ured, odnosno manje savjetnika. Kompletan tim predstavit će u četvrtak. Naknadno će i odlučiti hoće li se seliti s Pantovčaka u Visoku ulicu, što je bila obećala u kampanji. 

>> Kolinda Grabar Kitarović: Ne sjećam se da mi je premijer Milanović čestitao. Nije mi zapelo za oko 

>> Sa suzom u očima Kolinda Grabar Kitarović prisegnula za Predsjednicu Republike Hrvatske

Komentara 108

OS
osica
16:11 16.02.2015.

Svaka čast . Sviđa mi se to. Ma, vidi ti naše predsjednice "s riječi na dijela". Čestike mladom gospodinu, i neka se trudi opravdati to veliko povjerenje, znanjem, radom , odanošću predsjednici.

ZG
zorbas.grk
16:25 16.02.2015.

Mislim da ce predsjednica odabrati odlican tim....ovaj mladi covjek pa kvalifikacijama koje se navode ....odlican je odabir

FN
Fr@njo
16:28 16.02.2015.

Ako je bio uz cijenjenu gospodju Doris Pack, onda u mladog gospodin ne treba nimalo sumnjati, u njegove ljudske i strucne kvalitete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije