Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ponovno se razbuktao požar

Dio vatrogasaca Novu godinu mogao dočekati dežurajući uz vatru na hladnoj Promini

požar
Ivo Čagalj/PIXSELL
31.12.2016.
u 13:05

Dvadesetak vatrogasaca, koji dežuraju na planini, mogu samo gledati vatru koja plamti na nepristupačnom terenu iznad Čenića i nadati se kiši, rekao je vatrogasni zapovjednik Darko Dukić.

Požar koji od srijede plamti na planini Promina, u središnjem dijelu Šibensko-kninske županije, ponovno se razbuktao u noći s petka na subotu, doznaje se u županijskoj Vatrogasnoj zajednici.

Dvadesetak vatrogasaca, koji dežuraju na planini, mogu samo gledati vatru koja plamti na nepristupačnom terenu iznad Čenića i nadati se kiši, rekao je vatrogasni zapovjednik Darko Dukić.

Prema najnovijoj prognozi vremena, oborine na tom području nisu izgledne prije ponedjeljka ujutro, što znači da bi dio vatrogasaca Novu godinu mogao dočekati dežurajući uz vatru na hladnoj Promini.

Na tom su požarištu profesionalci iz Javne vatrogasne postrojbe Drniš, pripadnici DVD-ova iz Drniša i Biskupije te ekipa Državne vatrogasne intervencijske postrojbe.

Otkako je u srijedu buknuo požar na Promini, vatra je do subote ujutro zahvatila oko 300 hektara površine. Tijekom petka vatrogascima je u gašenju pomagao i jedan air tractor i iako je vatra bila koliko-toliko stavljena pod kontrolu, tijekom noći se požar ponovno aktivirao.

U posljednjim satima petka na području Šibensko-kninske županije buknula su još dva požara i to kod šibenske gradske četvrti Vidici i na otvorenom području kod Knina. Riječ je o vatri na manjim površinama koja je u oba slučaja vrlo brzo ugašena, doznaje se u vatrogasnoj zajednici Šibensko-kninske županije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije