Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠ REZULTAT

Burić: Traži se hitan izbor novog vodstva HDSSB-a. Vulin prokomentirao cijelu situaciju

hdssb
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/5
25.10.2016.
u 23:00

Zbog niza loših rezultata HDSSB-a unazad posljednjih 20 mjeseci te iznimno lošeg stanja u Stranci i nefunkcioniranja stranačkih tijela, velik broj članova traži hitan saziv izvanrednog Sabora HDSSB-a radi izbora novog vodstva stranke – stoji u večerašnjem priopćenju kojeg potpisuje Dinko Burić, zamjenik predsjednice Glavnog odbora stranke

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin potvrdio je večeras da je održana sjednica Predsjedništva stranke, ali nije želio govoriti o donesenim odlukama i zaključcima najavivši da će stranačko vodstvo to učiniti u srijedu.

U izjavi Hini Vulin je istaknuo da će se postojeći problemi rješavati unutar stranke te da će sve odluke biti u skladu sa statutom HDSSB-a.

U HDSSB-u u utorak navečer nije bilo moguće provjeriti neslužbene informacije o tome da je stranačko vodstvo suspendiralo Burića i predsjednicu Glavnog odbora Danijelu Lovoković, a da je potom dio članova Predsjedništva pokrenuo suspenziju Vulina i drugih stranačkih čelnika.

Loš rezultat HDSSB-a na parlamentarnim izborima, gdje su spali svega na jednog saborskog zastupnika, ipak bi mogao stajati "glave" Dragana Vulina, predsjednika te stranke. Nezadovoljstvo u stranci, kako se može iščitati i iz priopćenja, naraslo je do te mjere da se traži hitan izbor novog vodstva.

- Zbog niza loših rezultata HDSSB-a unazad posljednjih 20 mjeseci te iznimno lošeg stanja u Stranci i nefunkcioniranja stranačkih tijela propisanih Statutom HDSSB-a, velik broj članova HDSSB-a, uključujući i veliku većinu članova Glavnog odbora stranke i značajnog broja članova Predsjedništva i drugih stranačkih tijela, zahtijeva hitno sazivanje sjednice Glavnog odbora Stranke te donošenje odluke o hitnom sazivu izvanrednog Sabora HDSSB-a radi izbora novog vodstva stranke – stoji u večerašnjem priopćenju kojeg potpisuje Dinko Burić, zamjenik predsjednice Glavnog odbora stranke. Izbor bi bio odrađen, naveo je, "demokratskim putem, uključujući i tajno glasovanje".

Dragan Vulin, inače 30-godišnjak, na čelu je HDSSB-a ravno dvije godine. U izbornoj noći u rujnu, Branimir Glavaš je rekao, na upit novinara, kako u lošem rezultatu ne vidi krivicu Dragana Vulina te da neće biti promjene u vrhu.

>> Vulin: Najvažnije je da će se glas HDSSB-a čuti u Hrvatskom saboru

>> Član Predsjedništva HDSSB-a proziva Veljka Kajtazija

Komentara 12

MA
Marko1337
23:22 25.10.2016.

Godinama su na vlasti u Slavoniji i što su dobroga napravili? Slavonci znaju odgovor i poslali su ih tamo gdje im je mjesto - u povijest.

LU
luzer96
22:29 25.10.2016.

Sto ce se dogoditi sa ''prijom'' glavnom blagajnicom za uzimanje ''pinke'' za zapošljavanje u skolama

Avatar gusjenica
gusjenica
19:00 25.10.2016.

Ja sam slavonac, hrvat, domoljub. U interesu stranke HDSSB potrebno je da Branimir Glavaš iz aktive pređe u pasivu i da se izabere novo vodstvo stranke. Osvojiti jedan mandat u Slavoniji je ravno katastrofi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije