Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'gašenje svjetla'

Diljem Hrvatske Živi zid prosvjedovao zbog isključivanja struje

Živi zid
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/10
27.05.2015.
u 13:37

Uz 15-tak aktivista prosvjedu se odazvalo nekoliko građana kojima prijeti isključenje struje

Aktivisti Živog zida na čelu s Ivanom Viliborom Sinčićem ispred zgrade HEP-a prosvjedovali protiv HEP-ove politike gašenja svjetla u Hrvatskoj. Uz Zagreb, aktivisti su prosvjedovali u Karlovcu, Rijeci, Varaždinu te brojnim drugim gradovima.

Uz 15-tak aktivista prosvjedu se odazvalo nekoliko građana kojima prijeti isključenje struje.

Podsjetimo, Živi zid je počeo ilegalno uključivati struju obiteljima kojima je ona zbog dugova isključena, a svojim su se akcijama pohvalili i na YouTubeu.

>> Živi zid ilegalno uključuje struju dužnicima

Komentara 10

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
13:59 27.05.2015.

A tko je omogućio HEP-u takav ekstra profit? Kukurukavci, prosvjedovati treba na Markovom trgu.

DU
Deleted user
13:49 27.05.2015.

Ne bih o Živom zidu nego o el. energiji... Bolje rečeno, potražite sami na y.t. onaj ogavan ton Radimira Čačića, koji je tek stupio na vlast i onda narodu, kao tzv. prvi potpresjednik Vlade, obznanio da idu gore struja ii plin. E taj i takav tip ide u novu rundu izbora, sada sa "vlastitom" strankom... Nadam se da će se svekoliko pučanstvo toga prisjetiti, kako on to bahato izdeklamirao pred kamerama. Toliko su gramzivi da su previsokim cijenama plina čak ugrozili plinofikaciju obalnih gradova jer što vrijedi što su mag. cjevovodi u Zadru i nadomak Splita, kad više građani nemaju "računice" odnosno kad se plate sve te silne naknade, instalacije i dr. - uz tu previsoku cijenu kubika, nema tu povoljnog grijanja na plin.

Avatar Vesna Scrollavezza Murvić
Vesna Scrollavezza Murvić
15:57 27.05.2015.

Opet podržavate uhljebe . Jeste li znali za Članak Ustava 58. koji kaže: "Slabim, nemoćnima i drugim, zbog nezaposlenosti ili nesposobnosti za rad, nezbrinutim osobama država osigurava pravo na pomoć za podmirenje osnovnih životnih potreba." Znači Vlada i HEP morajuaju osigurati struju svima a POGOTOVO onima koji je ne mogu platiti! No, umjesto da im se to omoguće vi također otvoreno pozivaju na kršenje Ustava i Zakona... postoji zakon po kojem je isljučivanje protuzakonito .., jeste li to znali .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije