Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGNOZA

Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje iduća 3 mjeseca

snijeg
Foto: ilustracija
20.11.2014.
u 10:59

Očekuje se i malo više oborina nego što je to zimi uobičajeno

Predstojeća zima bit će iznadprosječno topla te uz malo više oborina nego što je to zimi uobičajeno, prognozira Državni hidrometeorološki zavod čiji su prognostičari danas objavili tromjesečnu prognozu vremena, od prosinca do veljače 2015. godine.

To ugrubo može značiti da će se i u sljedeća tri mjeseca nastaviti slični vremenski uvjeti kakve imamo već više od godinu dana jer su sva godišnja doba u posljednjih 12 mjeseci bila toplija nego što je uobičajeno, uz količine oborina zamjetno veće od prosječnih, kažu u DHMZ-u. Napominju da se njihova prognoza razlikuje od neprovjerenih informacija u medijima o predstojećoj zimi u našoj zemlji i diljem Europe, a koje govore o velikoj hladnoći i velikim količinama snijega.

U DHMZ-u ističu kako su moguća i kraća hladnija razdoblja, kao i kraća bezoborinska razdoblja, ali i razdoblja s lokalno izraženijim viškom oborina. Nemoguće je, dodaju, govoriti o očekivanom tipu oborina – kiši, kiši koja se smrzava ili snijegu – jer on ovisi o stvarnoj temperaturi u nižim i višim slojevima atmosfere.

>> Vakula: Dolazi promjena vremena s obilnim oborinama

>> Na Zavižanu izmjereno 4 centimetara snijega

Ključne riječi

Komentara 20

AN
azra.ng22
11:37 20.11.2014.

znaci bit ce iznad prosjecno hladna zima sa puno snijega

TH
than
11:52 20.11.2014.

Ne znaju pogoditi prognozu za 3 dana, kamoli za 3 mjeseca unaprijed. Nema mjesec dana kako su govorili da ce zima biti ekstremno hladna. Prije ljeta su rekli da ce ljeto biti jedno od najtoplijih, kada ono...

RI
Ringo
13:10 20.11.2014.

Meteorolog, svizac ili hobotnica sa jednakom preciznošću mogu prognozirati kakva će biti zima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije