Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kritike Bernardiću

'Deklaraciju je trebalo odobriti Predsjedništvo, to je koalicija. To je veliki Bernardićev gaf'

03.12.2016., KC Drazen Petrovic, Zagreb - Odrzana 14. Konvencija Socijaldemokratske partije Hrvatske na kojoj su se birali clanovi Glavnog odbora i Predsjednistva stranke. Tonno Picula, Milanka Opacic, Davor Bernardic, Zlatko Komadina, Ranko Ostojic. Phot
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
15.03.2017.
u 22:17

Bernardićevi kritičari pitaju se koja je vrijednost novog saveza bez HNS-a te poručuju da se “iz mrtvih” očito dižu Laburisti i Naprijed Hrvatska

Iako je potpisana prije tjedan dana, još se ne stišava nezadovoljstvo u SDP-u zbog Deklaracije o dobrom društvu. Podsjećamo, tu je deklaraciju novi predsjednik SDP-a Davor Bernardić potpisao s čelnicima četiriju stranaka ljevice i centra – predsjednikom HSS-a Krešom Beljakom, HSU-a Silvanom Hreljom, Laburista Davidom Bregovcem te stranke Naprijed Hrvatska Ivom Josipovićem, a događaj je predstavio i najavio kao političku platformu i progresivni savez za Hrvatsku 21. stoljeća.

Bernardiću se zamjera što većina ljudi u Predsjedništvu za Deklaraciju nije znala jer ona nije ni predstavljena i o njezinu se potpisivanju na stranačkim tijelima nije ni raspravljalo.

– To je veliki Bernardićev gaf. Ovdje nije riječ o deklaraciji. To je po meni klasičan koalicijski sporazum, a to je onda stvar o kojoj je definitivno trebao diskutirati stranački vrh – kaže jedan član Predsjedništva SDP-a čije mišljenje dijeli još nekoliko članova stranačkog vodstva, koji bi tu temu mogli danas i otvoriti na sjednici Predsjedništva. A priliku će imati već na prvoj točki dnevnog reda na koju je uvršetno usvajanje “sporne” i već potpisane Deklaracije što je, iščitavaju, Bernardićev pokušaj “peglanja” sitaucije.

Inače, kritičari šefa stranke kažu i da je pitanje koja je uopće vrijednost te deklaracije i tog novog saveza s obzirom na to da u njemu nema HNS-a.

– Dižu se iz mrtvih Laburisti i Naprijed Hrvatska, čiji je predsjednik Ivo Josipović i glavni inicijator cijele priče, a od kojih nema neke velike koristi. Problem je i što dosadašnjeg najvećeg partnera u cijeloj priči, HNS-a, nema – kaže naš izvor iz vrha stanke.

Neki kažu i da je potpuno deplasirano govoriti o okupljanju ljevice s obzirom na to da je u cijeloj priči i HSS, a pitaju se i čemu sklapanje “otvorenog braka” sa strankama prije lokalnih izbora kada će neke od njih, primjerice HSS i HSU, na te izbore ionako ići u koaliciji s HDZ-om.

>> HNS odbio potpisati SDP-ovu Deklaraciju o dobrom društvu

>> Bernardić: Žene u Hrvatskoj su potlačene, kršenje ljudskih prava je zabrinjavajuće

Komentara 5

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
22:37 15.03.2017.

Bernardić-Beljak-Hrelja-Josipović-Bregovec....flash royal pobjednika. Samo kad ih se vidi na slici, tako odlučne, prozaične, pune nade, optimizma, entuzijazma, spremne na sve....Hrvatska već cvjeta.

TR
Trisestrice
08:34 16.03.2017.

Ha ha ha svi redom gubitnici, pogotovo Josipovic koji nikako da shvati da je politicki mrtav.

JE
jelenkocorkovic
10:07 16.03.2017.

ovo su sve zgubidani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije