Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davorin Mlakar (HDZ):

'Veselimo se izborima! Naš jedini interes je da prestane ova agonija'

davorin mlakar
Foto: Screenshot
1/2
27.08.2015.
u 14:23

Bilo bi interesantnije čuti što misli parlamentarna većina s obzirom na mogućnost raspuštanja Hrvatskog sabora ili čekanja isteka mandata, kaže Mlakar

– HDZ smatra da je svaki datum koji je sukladan Ustavu i Zakonu o izborima dobar datum. Kao i da je u biti naš jedini interes da što prije prestane ova agonija koja traje Milanovićevom Vladom. Prema tome, veselimo se parlamentarnim izborima – komentirao je u središnjici HDZ-a saborski zastupnik Davorin Mlakar osvrćući se na datum parlamentarnih izbora.

– SDP nije posebno apostrofiran u našim zakonima, kao ni Vlada koja nije posebni faktor u određivanju datuma izbora - Zakon o tome ništa ne govori. Bilo bi interesantnije čuti što misli parlamentarna većina s obzirom na mogućnost raspuštanja Hrvatskog sabora ili čekanja isteka mandata. Očekivao bih od predsjednika Sabora da je bio uključeniji u priču oko datuma izbora – rekao je Mlakar.

Koliko mu je poznato, kaže, konzultacije s predsjednicom RH oko održavanja izbora nisu nužne, ali je sigurno dobra parlamentarna praksa da se dogovara.

– Vjerujem da se do sada dogovaralo zajedno s čelnicima parlamentarnih stranaka pa vjerujem da će to i ovaj put biti slučaj – rekao je.

Mlakar je komentirao i priopćenje Ministarstva uprave da će u roku od osam dana obustaviti izmjene Statuta Grada Vukovara o dvojezičnosti ako se pokaže da su one nezakonite i neustavne.

– Oni su citirali ono što piše u zakonu, Ministarstvo ima pravo obustaviti primjenu odluke ako drži da nisu sukladne Ustavu i zakonu i pokrenuti postupak pred Vladom koji će se onda pojaviti pred Ustavnim sudom. Kakvu ocjenu su donijeli ne znamo, ali to je ono što su vjerojatno iščitali iz zakona – rekao je Mlakar.

>> Predsjednica ne može raspisati izbore prije raspuštanja Sabora

Komentara 95

ZN
znatizeljan2013
15:00 27.08.2015.

Milanović je izgubljen i nemoćan. Svjestan da je njemu i njegovoj Kukuriku Vladi došao kraj. Napokon, na sreću svih nas!

ZN
znatizeljan2013
14:42 27.08.2015.

Tako je! I vrijeme je da ova agonija prestane! Vrijeme da ovoj nikad goroj Vladi u povijesti Lijepe Naše kažemo zbogom!

Avatar mirica19
mirica19
14:47 27.08.2015.

HDZ je itekako naporno radio, i zaslužuje doći ponovno na vlast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije