Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUP o proračunu:

'Promjene moraju biti duboke i suštinske, a ne površinske i nikako ne demagoške'

Davor Majetić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
10.03.2016.
u 14:49

Ohrabreni smo najavama premijera da će reforme zaista uslijediti i s nestrpljenjem ih očekujemo, poručio je Majetić

O prijedlogu proračuna koji je Vlada usvojila na današnjoj sjednici oglasila se i Hrvatska udruga poslodavaca.

Glavni direktor HUP-a Davor Majetić poručio je da su ohrabreni najavama premijera Tihomira Oreškovića te da je reforme nužno provesti.

– Iz strukture proračuna te poruka premijera i ministra financija jasno je da je primarni fokus u njegovu sastavljanju bilo smanjenje deficita i obuzdavanje daljnjeg rasta javnog duga. Najveći rizik ostvarenja ovakvoga proračuna vidimo u projiciranom gospodarskom rastu te očekivanim prihodima od aktivacije državne imovine. Uštede koje su ovim proračunom ostvarene napravljene su po načelu svugdje po malo pa je vjerojatno ovo maksimum ušteda koji se mogao ostvariti. Značajnije promjene strukture proračunskih rashoda i uštede moguće su samo uz provedbe reformi i ozbiljnih promjena u načinu rada svih proračunskih korisnika. Promjene moraju biti duboke i suštinske, a ne površinske i nikako ne demagoške jer s takvim promjenama, kao što je vidljivo iz dugogodišnje borbe s recesijom i njezinim posljedicama, nije moguće ostvariti znatniji gospodarski rast. Ohrabreni smo najavama premijera da će reforme zaista uslijediti i s nestrpljenjem ih očekujemo. Reforme, promjene, transformacije – kako god ih zvali – nužno je provesti ne zbog opomena koje dobivamo iz Europske komisije već zato što bez njih, kao što je to HUP već bezbroj puta upozorio, nastavljamo zaostajati za drugim zemljama i propuštamo prilike za snažniji rast hrvatske ekonomije i društva – poručio je Majetić u priopćenju.

>> Analitičari: Proračun nije reformski. Zaokret izostao

>> 'Ozbiljnih zahvata u ovom proračunu nema, to se vidi već na prvi pogled'

Komentara 7

Avatar TvojUjko
TvojUjko
15:18 10.03.2016.

Kad odbaciš plaće, mirovine, vojsku, zdravstvo, školstvo, policiju...u proračunu ostane jedva 3 milijarde za trošit, tj još se trebamo zadužit 1,5 milijardi eura da bi poplačali sve..

AN
antonelić
17:40 10.03.2016.

vedriš , popijač su prethodnici majetića .... pogledajmo dobro sliku majetića ... prvi zaključak : deblji nego ikada !... slijedeće pitanje : da li je bio na radnom ručku kod dr.kolinde ???.. što se jelo ???... desert ??? .. rigojančigojanči ili skradinska torta ??? ... jeli zvala maminja na feštu ??? ... jeli lozančić snimao ili bar prisluškivao ???....

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
16:16 10.03.2016.

Promjene moraju za balkansku raju izgledati domoljubno duboke i materialno suštinske i treba obavezno nastaviti površinske bajke o navodnim reformama i nikako ne zaobilaziti demagoške načine mahutanja sa zastavom, spominjanja komunista i Jugoslavije i zaklinjanja da su 200 bogatih hrvatskih familija stvorili Rankovič, Šešelj i Miloševič.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije