Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ AUSTRIJE

Stier: Raspravljali smo o povratku MiG-a kojim je prebjegao Rudolf Perešin

ff
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
27.10.2016.
u 16:24

"O tome smo raspravljali na kolegiju i sada očekujemo izvješće, a nakon što izvješće bude gotovo izvijestit ćemo o tome javnost"

Ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier izjavio je danas nakon Vladine sjednice da se o povratku zrakoplova MIG iz Austrije, kojim je pilot Rudolf Perešin u listopadu 1991. prebjegao iz tadašnje JNA, raspravljalo na kolegiju Ministarstva vanjskih poslova, a sada se o tome očekuje izvješće. 

"O tome smo raspravljali na kolegiju i sada očekujemo izvješće, a nakon što izvješće bude gotovo izvijestit ćemo o tome javnost", kazao je Stier odgovarajući na upit novinara je li se što poduzelo da se taj zrakoplov vrati u Hrvatsku.

Ministar obrane Damir Krstičević rekao je kako je o tom MIG-u razgovarao s ministrom vanjskih poslova, ali nije znao odgovoriti što je zapelo u tom slučaju.

Na novinarski upit o vezama s tvrtkom King ICT, Krstičević  je istaknuo kako je, otkad je postao saborski zastupnik, razriješen sa svih pozicija u toj tvrtki.

"Nemam nikakve veze. Kao što znate, godinu dana bio sam saborski zastupnik, odmah nakon izbora za zastupnika u prošlom sazivu razriješen sam sa svih pozicija. Nisam nikada bio vlasnik, bio sam menadžer, razriješen sam sa svih pozicija i danas sam u Vladi", kazao je.

>> Imenovani najbliži suradnici premijera Andreja Plenkovića

Komentara 10

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
19:01 27.10.2016.

Nadam se da austrijanci neće isporučiti MiG-21 u Hrvatsku jer sve dok je u Austriji jamac je da će biti odlično očuvan kao muzejski primjerak.

KA
kajinx
23:24 27.10.2016.

Vratiti ga kome? Jugoslaviji !!!

Avatar juricamesko
juricamesko
17:33 27.10.2016.

a da prije toga riješite aferu s remontom Migova u Ukrajini.bilo bi lijepo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije