Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davor Bernardić:

'Očekujem da će se situacija oko podrške Anki Mrak Taritaš raspetljati idući tjedan'

Bernardić je potvrdio i da zagrebački SDP predlaže smanjenje prireza u Zagrebu sa 18 na 16 posto
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/5
18.03.2017.
u 18:15

Na izbornoj konvenciji Foruma mladih SDP-a je tristotinjak mladih delegata iz cijele Hrvatske izabralo novo vodstvo toga tijela

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić danas je izjavio da bi se idući tjedan trebalo znati hoće li njegova stranka podržati HNS-ovu kandidatkinju za gradonačelnicu Zagreba Anku Mrak Taritaš, no nije htio reći hoće li SDP-ovu podršku, kako nagađaju neki mediji, dobiti Mostov kandidat za vukovarsko-srijemskog župana Tomislav Panenić.  

"Očekujem da će se situacija raspetljati idući tjedan", odgovorio je Bernardić nakon izborne konvencije Foruma mladih SDP-a na novinarski upit o lokalnim izborima i pregovorima sa zagrebačkim HNS-om.

No nije izravno odgovorio na pitanje hoće li SDP u Vukovarsko-srijemskoj županiji podržati Mostova kandidata Tomislava Panenića za župana. Samo je rekao da će o tome odlučivati lokalna organizacija SDP-a i poručio da su Slavoniji potrebne duboke promjene nakon 25 godina vladavine HDZ-a, koji je, kako je naglasio, iza sebe "ostavio siromaštvo i iseljavanje".

Bernardić je potvrdio i da zagrebački SDP predlaže smanjenje prireza u Zagrebu s 18 na 16 posto. "To je izvedivo, Zagreb ima sasvim dovoljno novca. Umjesto da se novac troši bezrazložno za nekakve projekte koji nemaju nikakav utjecaj na život građana, želimo da Zagrepčanima ostane nešto malo više novca u džepu jer plaćaju najskuplje režije i prirez", rekao je predsjednik SDP-a.

Na izbornoj konvenciji Foruma mladih SDP-a je tristotinjak mladih delegata iz cijele Hrvatske izabralo novo vodstvo toga tijela. 

Za novu predsjednicu Foruma mladih izabrana je 27-godišnja Biljana Gaća iz Vukovarsko-srijemske županije, koja je poručila da će se zauzimati za "izgradnju dobrog društva i obranu vrijednosti 21. stoljeća".

Istaknula je kako je za Forum mladih SDP-a obrazovanje najvažniji segment hrvatskog društva, a resornom ministru Pavi Barišiću poručila da "ministar obrazovanja mora biti osoba koja cijeni znanstvena dostignuća i koja nije dokazani plagijator".

"Aktualni ministar i HDZ stopirali su kurikularnu reformu i mi ćemo ih, ako bude potrebno, svaki dan podsjećati da se ona mora nastaviti. Poručujemo im da građanski odgoj mora biti obavezni predmet, koji će biti objedinjen s religijskim odgojem, te da je vjeronauku mjesto u crkvama, ne u školama", istaknula je Gaća. 

U izjavi novinarima, predsjednica Foruma mladih je imala poruku i za premijera Andreja Plenkovića, upitavši ga sjeća li se slogana iz izborne kampanje "Biraj bolju budućnost".

"Ja vas pitam, premijeru, koja je to bolja budućnost? Ona u kojoj mladi odlaze u Irsku ili Njemačku, u kojoj ne sankcionirate plagijatore, a u prvom koraku ste oformili vijeće za suočavanje s prošlošću.  Ako je to ta budućnost, onda se zaista bojim za naše mlade", istaknula je nova predsjednica Foruma mladih SDP-a.

>> SDP na korak do toga da podrži Mrak-Taritaš, još traju bitke oko liste

>> Tko god osvoji Zagreb, neće vladati puni mandat jer će biti bez većine u Skupštini

Komentara 16

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
18:56 18.03.2017.

Dragi, milanović vas je toliko prizemljio da danas postojite samo kako bi drugima davali podršku. od sdp-a nema ni traga, ni glasa, a niti kandidata nigdi

DU
Deleted user
18:42 18.03.2017.

treba ponudit rješenje, da je Agrokor u krizi to već svi znamo, ponavljanje Bernardića stalno par istih rečenica kao Pernar ništa ne rješava.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
20:32 18.03.2017.

Hm, ovih tristo mladih koji su bili prisutni, sigurno su oduševljeni sa eventualnom podrškom sedamdesetogodišnjakinji Mrak Taritaš, jer bi to značilo da su i oni nakon pedeset godina na redu, tko preživi naravno. Sad se sjećam jedne scene iz Gradskee Skupštine, kada je Bandinjo nakon Bernijeve neke primjedbe, koja i nije bila tako loša, rekao: Berni, ti ćeš biti gradonačelnik kada je umrem. Ovo je vrlo blizu, bože mi oprosti, ali Berni je sve dalje i od sebe i od stvarnosti. Podržavati ženu koja će dobiti tri glasa u Zagrebu, svoj, Vrdoljakov i Ferenčakov i od nje tražiti da se dijele fotelje, stvarno je ispod mentalne razine učenika željezničke industrijske škole, a kamoli čovjeka koji je završio PMF.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije