Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davor Bernardić:

'Glavno sidro HDZ-ove Vlade je Davor Ivo Stier, a ne Andrej Plenković. On ne kontrolira ni HDZ ni društvo'

Davor Bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
12.03.2017.
u 12:37

Stieru desnica iskazuje poštovanje, to je čovjek koji ima svoje svjetonazore, ja ih poštujem ali s njima se ne slažem, kaže šef SDP-a

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić tvrdi kako je glavni u HDZ-u potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier, a ne Andrej Plenković. On kaže kako je jasno nakon ostavke Ladislava Ilčića koji je bio posebni savjetnik Davora Ive Stiera za ljudska prava.

– On je najavio da ide u kandidaturu za gradonačelnika Varaždina, to je njegova odluka. Sad je u potpunosti jasno da je glavno sidro HDZ-ove Vlade Davor Ivo Stier. Njemu desnica iskazuje poštovanje, to je čovjek koji ima svoje svjetonazore, ja ih poštujem ali s njima se ne slažem. U ovom trenutku Plenković zapravo ne kontrolira stvari niti u HDZ-u niti u društvu. Stier je definitivno točka okupljanja pogotovo desnih snaga, to se pokazuje – rekao je Davor Bernardić gostujući u emisiji 'Točka na tjedan' N1 televizije.

– Postoji dosta razmimoilaženja u samom HDZ-u. Događa se da, s jedne strane, imamo Plenkovića, koji zapravo svoje glavno političko povjerenje poklonio svom tajniku - to je Stier, i, s druge strane, imamo situaciju da se tolerira klerofašizam u društvu, da se tolerira nasilje, imamo situaciju da žmiri pred plagijatorstvom, da se šuti na korupciju i podrumsko kadroviranje u državnim poduzećima, zapošljavanje članova obitelji, na potencijalni sukob interesa. To su sve stvari koje se događaju. To je neka fasada, a dolje se događaju afere i nasilje, to je situacija u Hrvatskoj – smatra Bernardić.

Komentirao je i aferu Dnevnice te kazao kako će za Tomislava Sauchu uvijek biti mjesta u SDP-u ako se dokaže da je nevin.

– On je kao čovjek postupio odgovorno. Kad dokaže svoju nevinost, mjesta za njega ima – kaže Bernardić.

>> Bernardić donio iznenađujuću odluku: Evo tko će zamijeniti Milanovića u Saboru 

Komentara 30

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
13:03 12.03.2017.

Bernardić je osoba koja nije sposobna voditi niti SDP, a želio bi biti predsjedjednik vlade. Još uvijek nisam čuo niti jedan dobar konstruktivni prijedlog iz redova njegove stranke čija politika se očito svodi na uživanje u dobrim saborskim plaćama i jeftinom saborskom restoranu uz par doskočica na sjednicama, ako na koju od njih slučajno zalutaju.

BA
baska
12:59 12.03.2017.

Bernardicu,ajmo malo o SDP-u,za promjenu

PA
Patrizzia
12:52 12.03.2017.

Jadni Bernardinac koji ne kontrolira niti 50% svoje stranke priča što drugi kontroliraju !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije