Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDAVANJE

'Političari koji odaju dojam da govore iz srca, osvajaju srca i glave biračkog tijela'

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
23.01.2017.
u 22:46

Lilleker je danas u Zagrebu održao predavanje pod nazivom Političke kampanje i subverzija demokracije

Političari koji odaju dojam da govore iz srca, osvajaju srca i glave biračkog tijela. Kampanja Donalda Trumpa za predsjednika SAD-a uspjela je usprkos svemu: usprkos gafovima i greškama, razjedinjenom timu i kandidatu koji je bio izvan kontrole. Trumpova kampanja, koja se od početka vodila sintagmom "pustite Trumpa da bude Trump" dovodi u pitanje prihvaćene perspektive o tome što znači biti profesionalac. Birači su sve skeptičniji kad pred sobom imaju savršenog izvođača i možda je ovaj neprofesionalizam nacrt novog profesionalizma.

Smatra tako profesor Darren Lilleker sa Sveučilišta Bournemouth u Velikoj Britaniji, jedan je od vodećih svjetskih znanstvenika na području političke komunikacije i političkog marketinga. Paralele između Trumpove pobjede i njezinih posljedica povlači i s uspjehom kampanje za izlazak Britanije iz Europske unije, Brexitom, i idejom "povratka moći narodu".

Lilleker, autor brojnih knjiga i studija o izbornim kampanjama, političkoj komunikaciji, političkom marketingu te ulozi digitalnih medija u suvremenoj političkom diskursu je danas u Zagrebu održao predavanje pod nazivom Političke kampanje i subverzija demokracije u povodu promocije posebnog broja znanstvenog časopisa Medijske studije koji donosi znanstvene radove s prošlogodišnje konferenciji Communication, Democracy and Digital Technology u Rovinju u organizaciji International Political Science Association i Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu. Broj su uredili Darren Lilleker, Marijana Grbeša, Domagoj Bebić, Marianne Kneuer, Robert Kersting i Oscar Luengo.

>> Profesor koji je predvidio Brexit i pobjedu Trumpa iznosi novu zlokobnu prognozu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije