Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SABOR

Milinović potpredsjednik Odbora za unutarnju politiku

dd
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
27.10.2016.
u 07:00

Hasanbegović je odbio mjesto šefa Odbora za kulturu jer ne želi biti produljena ruka Nini Obuljen koja je njegov antipod

U sjeni toga što je Zlatko Hasanbegović odbio biti predsjednik saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu ostalo je to da je Darko Milinović dobio potpredsjedničko mjesto u Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Ponuđeno mu je to na preksinoćnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a, a riječ je o jednom od najvažnijih saborskih odbora.

Mjesto predsjednika u tom odboru pripada oporbi, dakle SDP-u, a dok je SDP bio na vlasti, a HDZ u oporbi, Miroslav Tuđman bio je šef tog odbora. Sada je Tuđman član Odbora, kao i Milijan Brkić.

Budući da deveta izborna jedinica koja se smatra utvrdom HDZ-a nije dobila nijednog ministra u Vladi, moguće je da se šef HDZ-a Andrej Plenković odlučio na neki način “odužiti” toj izbornoj jedinici. Hasanbegović je pak odbio mjesto šefa Odbora za kulturu jer nije htio biti “produljena ruka” Nine Obuljen koja je njegov politički antipod. Hasanbegović je, kako doznajemo, htio Odbor za medije, ali tu mu želju u vrhu HDZ-a nisu uslišali. Bit će član Odbora za kulturu, a navodno će jedan od članova biti i Milorad Pupovac.

Miro Kovač, bivši ministar vanjskih poslova, dobio je Odbor za vanjske poslove...

>> Reiner je Marasu oduzeo riječi: 'Nemojte se sa mnom prepirati i nemojte mi odgovarati'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije