Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik skupštine

Darinko Kosor o prijevremenim izborima: Sve je moguće

Darinko Kosor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
20.10.2014.
u 13:47

Na novinarski upit može li se u ovim uvjetima očekivati izglasavanje gradskog proračuna ili prijevremeni izbori, predsjednik Kosor kazao je da je sve moguće

Predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor kazao je kako je skupštinska većina stabilna te da će se sjednica održati 30. listopada s dnevnim redom koji je dogovoren bez obzira na događaje.

– Riječ je o istrazi o kojoj mi u Gradskoj skupštini nemamo nikakve informacije pa ne možemo ni komentirati jučerašnje događaje. Ono što smatram da je važno jest da javnosti kažem da će Gradska skupština djelovati – kazao je Darinko Kosor.

Netom prije njegova obraćanja novinarima održano je i predsjedništvo na kojem su nazočili predstavnici svih klubova zastupnika, pa i Liste Milana Bandića, a uime grada došla je dogradonačelnica Sandra Švaljek.

– Dogovorili smo se da će se sjednica održati i želim istaknuti da Skupština donosi odluke na prijedlog gradskih tijela, i da će ih donositi neovisno o događanjima. Drago mi je da su svi klubovi svjesni situacije. Ono što je važno jest to da želim dati podršku Sandri Švaljek za daljnje vođenje grada i Zagrebačkog holdinga. Znači, mora se naći rješenje u idućih 24 sata tko će biti osobe za potpisivanje i tko će donositi odluke. Najvažnije je da Gradska skupština funkcionira, da gradski uredi provode odluke i da građani dobiju uslugu. Idućih 24 sata saznat ćemo neke nove informacije – dodao je Kosor.

Na novinarski upit može li se u ovim uvjetima očekivati izglasavanje gradskog proračuna ili prijevremeni izbori, predsjednik Kosor je kazao da je sve moguće.

– Ako postoji skupštinska većina, a postoji, grad je stabilan. Ako neće biti stabilne većine, bit će novi izbori. Što se tiče izbora za gradonačelnika – mogu se održati izbori za gradonačelnika, a ne moraju za skupštinu, kao u Sisačko-moslavačkoj županiji – kazao je Kosor , a na upit treba li gradonačelnik dati ostavku, odgovorio je da to pitamo njegova odvjetnika.

Cijeli slučaj pratite na specijalu Uhićen Milan Bandić

>> Nakon ureda pretražuju i Bandićev automobil u garaži Poglavarstva

Komentara 20

DR
drill
15:03 20.10.2014.

koji je ovo namazanko fuj

LA
larala
14:14 20.10.2014.

kosor bi u fotelju gradonacelnika al, nece ici....

GE
Georgij
14:57 20.10.2014.

smiješno je da ova politička prostitu.ka misli da će opet nešto ušićariti. dobit će orah sdp i hdz. drugi neće preći prag. bandićevi ljudi će se raspršiti na ove tri strane. fuj hsls

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije