Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP o prosvjedu:

'Braniteljski je prosvjed postao predmet sukoba HDZ-a i SDP-a pa se i zaboravilo zašto je počeo'

Daniel Srb
Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
30.05.2015.
u 12:22

Na Markov su trg u četvrtak iz Slavonije poslani, kazao je D. Srb, "integrirani policajci"

Među interventnim i specijalnim policajcima koji su iz istočne Slavonije poletjeli u četvrtak popodne u šest helikoptera prema Markovom trgu bilo je "integriranih policajaca čiji je angažman dao posebnu dimenziju sukobu hrvatskih branitelja i aktualne vlasti". Istaknuo je to šef HSP-a Daniel Srb u Osijeku. Pravaši traže ostavku ministra Ranka Ostojića i ravnatelja policije Vlade Dominića.

Braniteljski je prosvjed, rekao je, došao do te točke da je javnost i zaboravila zašto je počeo.

– A do svega je došlo jer je cijeli taj braniteljski prosvjed i njihovi opravdani razlozi postao predmet sukoba HDZ-a i SDP-a. Zahtjevi poput razrješenja ministra branitelja i njegova pomoćnika potpuno su opravdani, prije svega zato što su naveli i tražili u svom programu izjednačavanje u pravima pripadnika srpskih paravojnih postrojbi i hrvatskih branitelja – kazao je Srb.

Šef pravaša stava je i kako je HDZ branitelje iskoristio za kritiziranje vlasti i jačanje svoje pozicije.

– Onemogućio je tako ispunjavanje njihovih zahtjeva i napravio im medvjeđu uslugu – izjavio je on.

>> Samo četiri aktera mogu spriječiti ovaj konflikt

Komentara 12

DJ
djurex
13:52 30.05.2015.

Pravo na okupljanje i javni prosvjed protiv vlasti se može ograničiti, prema presudi Ustavnog suda RH iz 2011., i prema brojnim presudama Europskog suda za ljudska prava, samo u vrlo ograničenim i jasno određenim slučajevima, a neprijavljenost prosvjeda ili to što vlast nije odobrila prosvjede protiv sebe same ne može biti razlogom za zabranu ili ograničavanje prosvjeda. To su potvrdili i odvjetnici. Znaci vlada manipulira cinjenicama i laze

ZL
zlako
13:58 30.05.2015.

Vlada šalje policiju na invalide,brnitelje svoje zemlje.To je jedino Staljin radio.To se zove Staljinizam.Ne usuđuju se poslati policiju na bankare koji izbacuju ljude na cestu koji su znali za divljnje franka u budučnosti prije davanja kredita.Ma sve se znalo,baš svatkoo tko se iole kuži u politiku i ekonomiju.

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
13:17 30.05.2015.

a ha abolirane su poslali da proliju hrvatsku krv ,,,,,,,, čekat izbore ili na vrijeme riješit se naših neprijatelja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije