Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak iz Hrvatske

Danica Ramljak: Frapira me što dolaskom svake nove Vlade uvijek krećemo od početka

Danica Ramljak
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
18.12.2014.
u 21:50

- Kome treba 150 doktorskih studija u Hrvatskoj, kome to treba? - pita se Ramljak.

Danica Ramljak, bivša ravnateljica Instituta Ruđer Bošković, u HRT-ovoj emisiji Labirint govorila je odlasku mladih i obrazovanih ljudi iz Hrvatske.

Na pitanje zašto se ona vratila iz SAD-a u domovinu kazala je da je imala izazov da znanje i iskustvo koje je stekla u Americi prenese ljudima u Hrvatskoj. - Danas je cijeli svijet mobilan i prirodno je da imate mlade ljude odlaze u svijet, ako ne mogu pronaći radna mjesta u Hrvatskoj. Ne bih odlazak doživljavala tako tragično - kazala je Ramljak i objasnila da je danas normalna stvar da "netko studira u Hrvatskoj, ode u Njemačku pa u SAD i vrati se u Hrvatsku".

'Kome treba 150 doktorskih studija u Hrvatskoj?'

Zadovoljna je što je Hrvatska nakon dugo godina dobila strategiju znanosti i obrazovanja. - Začuđuje me da Hrvatska nije sve donedavno shvatila da moramo imati strategiju obrazovanja i znanost koja je nedavno donesena u saboru - rekla je Ramljak te dodala da obrazovanje mora biti vezano na gospodarski razvoj u državi. - Kome treba 150 doktorskih studija u Hrvatskoj, kome to treba? A niti jedan nije kompetitivan u svijetu - čudi se Ramljak.

Smatra kako je loša praksa u Hrvatskoj što svaka vlast kreće iz početka, a nema kontinuiteta politika. - Frapira me činjenica da dolaskom svake nove Vlade uvijek krećemo od početka, to je nemoguća situacija. Strategija se donosi na 10, 15, 30 godina i samo se malo popravlja dolaskom nove vlasti - zaključila je Ramljak.

>>Je li Ivo 
Josipović 'napisao' pitanja Danici Ramljak za Kolindu?

>>Danica Ramljak na Facebooku postavila 10 pitanja i za Ivu Josipovića

>>Što je radila Kolinda dok sam ja branila Antu Gotovinu

Komentara 114

DA
Djeca_Arbata
21:56 18.12.2014.

Gospođo...imate preveliko mišljenje o sebi i o svom značenju u društvu u kojem životarite...

ST
stefj
21:58 18.12.2014.

Eh, sad mi je tek palo na pamet zašto se toliko gura u medije i podržava Josipovića... Valjda je čeka mjesto savjetnice na Pantovčaku, ako Josipović pobijedi...

CR
crocro
21:57 18.12.2014.

Što, sada će ona svaki dan biti u novinama, Onda neka se prijavi za predsjednicu. Koliko dugo će se o njoj pisati? Ona je sve rekla i više nema opravdanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije