Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet na vrhu

Danci o zdravlju i farmaciji, domaći političari o plinu i LNG terminalu

kraljica Margareta Danska
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/29
22.10.2014.
u 22:09

Jedna od pet - Kraljica Margareta II. pohvalila Hrvatsku jer vodi registar dijabetičara

Danska kraljica Margareta II. i princ Henrik danas su bili na dvama stručnim skupovima u Zagrebu – Hrvatsko-danskom gospodarskom forumu te Regionalnom dijabetes forumu.

Kraljica je istaknula kako su kronične bolesti izazov zdravstvenim sustavima i preuzimaju sve veći proračunski udio.

– Danska je prva država koja je počela industrijski proizvoditi inzulin, još 1920. godine. Od tada provodi detaljna istraživanja i danas je vodeća u svijetu – rekla je kraljica Margareta II., koju su u dvorani hotela Hilton Duble Tree sudionici, mahom doktori i ekonomisti, dočekali na nogama, a kad je izašla za govornicu, u zraku je bilo na desetke smartphonea kojima su vitalnu i elegantnu kraljicu fotografirali.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Grčić je "ključni čovjek za buduća vremena”

Ona je istaknula Hrvatsku kao vrlo aktivnu u borbi protiv dijabetesa, naglasivši da je naša zemlja jedna od pet europskih koje sustavno vode registar oboljelih. S kraljicom su u posjet stigle i 32 danske tvrtke. Princ Henrik zadužen za ekonomsku suradnju opisao je Hrvatsku kao malu zemlju s velikom energijom. – Energija, okoliš, prehrambena industrija, zdravstvo i farmacija nude brojne mogućnosti za biznis – istaknuo je princ Henrik. Potpredsjednika Vlade Branka Grčića danska je delegacija najavila kao “ključnog čovjeka za buduća vremena”.

– Razumljiv je oprez investitora; ispituje se tržište. U tom procesu sudjeluje i velik broj ulagača iz Danske. Hrvatska Vlada čvrsto će stajati iza vas – poručio je Grčić. Predsjednik Ivo Josipović iskoristio je priliku da pozornost usmjeri na LNG terminal i istraživanje plina u Jadranu. Na Dijabetes forumu nekoliko sati ranije govorio je o prevenciji kroničnih bolesti.

>>'Hrvatska je vrlo aktivna u borbi protiv djiabetesa'

>>Danska kraljica u Zagreb stigla s 30-ak poduzetnika

Komentara 2

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
22:27 22.10.2014.

Ovdje se maše zastavicama, dok Imunološki zavod umire u mukama.

DU
Deleted user
09:34 23.10.2014.

To su slični ulagači što ih je Josipović doveo iz,Katra,Engleske,USA???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije