Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka suda

Merzel odbili žalbu, ostaje najmanje 30 dana u Remetincu

marina lovrić merzel
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
16.04.2014.
u 14:45

Odvjetnik županice prošlog je petka pripremio nadopunu žalbe kojom se tražilo puštanje iz istražnog zatvora

Marina Lovrić Merzel, županica Sisačko-moslavačke županije, iza zidova Remetinca ostat će najmanje mjesec dana. Naime, izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda uvažilo je samo dio njezine žalbe, pa je smanjen broj svjedoka na koje može utjecati. No, u istražnom zatvoru i dalje ostaje zbog mogućeg utjecaja na ostale svjedoke te opasnosti od ponavljanja djela.

USKOK je predložio da se ispita stotinjak svjedoka, no kako sada stvari stoje, teško da Lovrić Merzel iz Remetinca može izaći dok joj je istražni zatvor određen zbog opasnosti od ponavljanja djela. Drugim riječ, dok je županica.

USKOK županicu sumnjiči za  više kaznenih djela. Konkretnije, stavlja joj se na teret da je županijske savjetnike plaćala novcem iz proračuna, a oni su u zamjenu glasovali za nju. Tvrdi se da je pri kupnji zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Sisačko-moslavačke županije objekt kupila po puno višoj cijeni nego što zgrada vrijedi, da je protuzakonito raskinula dogovor o prodaji Cesta Sisak, zbog čega je županija morala platiti odštetu. Osim toga sumnjiči ju se i da je osobne troškove plaćala karticom županije te da je troškove hrane i pića u različitim ugostiteljskim objektima također plaćala novcem županije.

Odvjetnik županice prošlog je petka pripremio nadopunu žalbe na rješenje o istražnom zatvoru u kojem se traži puštanje iz pritvora nakon što su šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec i zamjenik ministra financija Boris Lalovac izjavili kako zemljište sisačke Hitne pomoći vrijedi 10 milijuna kuna, koliko ju je Županija i platila.

DORH pak tvrdi kako je zgrada preplaćena za čak 4,2 milijuna kuna. Istraga protiv Lovrić Merzel pokrenuta je nakon izjava njezine bivše šefice kabineta Jasmine Jovev o nezakonitim radnjama.

>>Merzel darove koje su platili porezni obveznici slala i šefici Porezne uprave

>>Imovina županice Lovrić Merzel vrijedna 560.000 eura

>>Milanović o Merzel i Sabi: Ostavka je moralna stvar, mogu samo apelirati na savjest

>>Od servirke u bolnici do SDP-ove županice

Komentara 56

DU
Deleted user
09:33 16.04.2014.

Normalno da ce izaci ovoga tjedna,ako ne danas,jer to je u Hrvatskoj normalna pojava,sto vise krades od drzave i sirotnje,manjeces lezati u bajbuku,a ne kako nasa baba na Kordunu,za 100.njak kuna neplacene sturje drzavi morala 7 dana u bajbuk,ili onaj jadnik sto je sefu mazno laptop zbog ne ispaklceni 10 placa,dobijo 1 godinu zatvora,a takvi slucaje je "mali milijon"u Hrvatskoj,a pogledajte lopove Vidosevica,Merzelove,Klamete,Milinivovica………….ljudi pokrali iz drzavne kase milijone i milijarde eura,pa saamo tjedan-dva,ili mjesec-dva,i lozi doma sabane,cuti ne radi nista par tjedana,negdje zabi u kafanu i slusaj……………...

BA
balic
09:28 16.04.2014.

Kakvo pustanje sta vam je ,kad je Vidosevic mogo provest pet mjeseci u Remetincu sto ne moze ona,zato sto je SDP.jka ?

OS
osica
09:21 16.04.2014.

ma " dajte molim vas , pa mora se vratiti nastaviti voditi županiju i spakirati još koji dar. Blagdani su pred vratima, a bogme od tolikih prijatelja sigurno je nekome i rođendan"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije