Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRT raspisao natječaje

Danas krenula potraga za čelnicima HTV1, HTV2, IMS-a...

HRT
Patrik Macek/PIXSELL
26.11.2014.
u 11:23

HRT je danas raspisao natječaje za glavne urednike HTV1, HTV2, Radio Osijeka i Novih medija te za rukovoditelja IMS-a, kao i za rukovoditelja prisavske tehnologije

Desetak dana nakon što su na prijedlog ravnatelja programa HRT-a Saše Runjića s mjesta glavnih urednica Prvog i Drugog programa HTV-a te Novih medija smijenjene Gordana Mrđen, Maja Tokić i Tamara Vudrag, a prije toga smjena je zatekla i v.d. rukovoditelja HRT-ova Informativno-medijskog servisa (IMS) Tomislava Špoljara, danas je započela potraga za njihovim nasljednicima.

Naime, HRT je danas raspisao natječaje za glavne urednike  HTV1, HTV2, Radio Osijeka i Novih medija te za rukovoditelja IMS-a, kao i za rukovoditelja prisavske tehnologije. Ne dohvati li i skorašnje novoizabrane sada već ustaljena prisavska sudbina da im šefovska funkcija zbog smjena traje kraće nego što se očekivalo, novim čelnicima mandat bi trebao trajati pet godina. Uz navedene, HRT natječajem traži i dva projektna inženjera za upravljanje poslovnim objektima, no njihov bi posao imao vijek od tek godinu dana.

Svi danas raspisani natječaji otvoreni su do 4. prosinca, a onda bi uslijedio odabir i imenovanje novih čelnika. Do tada, što se programa tiče, kao vršitelji dužnosti glavnih urednika programe vode: Đelo Hadžiselimović (HTV1), Daria Marjanović (HTV2) i Igor Duić (Novi mediji), dok je na čelo IMS-a Runjić privremeno postavio samog sebe. Kako HRT već tri godine živi u ozračju stalnih uredničkih rošada i smjena (koje je već sve teže i pratiti), bit će zanimljivo vidjeti tko će se sve s HRT-a, ali i izvan njega, prijaviti na netom raspisane natječaje.

>>HRT u posljednji tren ukinuo dugonajavljivani zabavni show

>>Izbaciti politiku iz emisije 'Dobro jutro, Hrvatska'

Komentara 6

Avatar tajar
tajar
11:43 26.11.2014.

Glavni uvjet je, podrazumjeva se, bliskost idejama druga Radmana.

BS
bstrabi2
11:48 26.11.2014.

Zar još postoji HRT?Nisam primetio.Ili sam lud.Jedino znam da plaćam.Ono što ne gledam.Umjesto H u predznaku.Treba staviti S ili p kao partija...

DU
Deleted user
12:23 26.11.2014.

Glumataju transparentnost dok je partijska cizma na informativnoj siji ili vratu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije