Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE JE SPREMNO

Dan hrvatskih branitelja bit će obilježen u Vukovaru 10. ožujka

Ivan penava
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
27.02.2015.
u 16:47

Penava: To je godišnjica postrojavanja nenaoružanih odreda u Bogdanovcima i dan kada nitko od građana Vukovara nije nastradao

Sve je spremno za obilježavanje Dana hrvatskih branitelja koji će biti obilježen u Vukovaru 10. ožujka. Organizatori obilježavanja su Udruga Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara i Grad Vukovar. Prema riječima vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave ova manifestacija obilježiti će se po treći puta, ali prvi put je izabran spomenuti datum.

- To je godišnjica postrojavanja nenaoružanih odreda u Bogdanovcima i dan kada nitko od građana Vukovara nije nastradao. Dogovor je postignut konsenzusom većine braniteljskih udruga, rekao je Penava.

Organizatori najavljuju kako će na obilježavanje ovoga dana biti pozvana i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović. U Vukovaru je danas otvoreno o novo dječje igralište koje je postavljeno u središtu Vukovara, neposredno uz dunavsku šetnicu. U izgradnju i opremanje igrališta utrošeno je 100.000 kuna iz gradskoga proračuna. Prema riječima dogradonačelnika Vukovara Marijana Pavličeka na području grada trenutno postroji 51 dječjih igrališta od kojih je 80 posto njih, zbog neodržavanja, u katastrofalnom stanju. Planira se da se tijekom 2015. godine postavi još tri nova i rekonstruira i dodatno opremi sedam postojećih igrališta, među kojima su i igrališta u Mazda parku na Sajmištu, u ulici Vlahe Bukovca i na Budžaku.

>> Zoran Erceg s braniteljima protiv prosvjeda stigao do Savske, nisu ih pustili u šator

>> Predrag Matić: Bojim se da dijalog neće donijeti rješenje

Komentara 11

Avatar TvojUjko
TvojUjko
17:32 27.02.2015.

Hvala svim Hrvatskim Braniteljima!

Avatar kravata
kravata
17:11 27.02.2015.

Idemo u Vukovar !

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
17:45 27.02.2015.

Evo Penave opet u novinama! Zaposlio desetke uhljeba, ništa od ekonomskog procvata, samo proslave i žderačine. Ovi autobus branitelji oduševljeni, kad god ih Penava pozove u Vukovar ima kotlovine i odojka. A da nije otvorio niti jedno radno mjesto. Taj čovjek je toliko prevario svoje sugrađane, i to sve, da je postao mjerilo izborne prevare u Hrvatskoj. Što je sve obećao, a ostala je samo kotlovina. Za branitelje koji dođu na poziv. Niti jedno jedino proizvodno radno mjesto!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije