Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istarski demokrati

Damir Kajin osnovao novu stranku: Nećemo voditi 'salonsku politiku'

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/5
01.05.2014.
u 15:02

Istarski demokrati, obećao je Kajin, neće voditi "salonsku politiku", već politiku čistih ruku koja će mnogima zadati problema, politiku jednakih šansi, a prema Zagrebu politiku čistih računa

- Okupili smo se u namjeri da osnujemo Istarske demokrate s ciljem da Istru oslobodimo straha, nepotizma, lopovluka, da mijenjamo Istru i vratimo povjerenje u istarsku politiku. Okupili smo se pod ovom bojom istarske crljenice koja nas je hranila, pod bojom boksita koji su naši stari kopali da bi nas prehranili, pod bojom terana koji nas je krijepio, pod bojom istarske težačke krvi kojom je Istra natopljena – kazao je danas u Pazinu Damir Kajin, predsjednik Istarskih demokrata, nove stranke na hrvatskoj političkoj sceni, osnovanoj upravo na međunarodni praznik rada u središtu Istarske županije.

Ideja se rodila još  2012. godine u Buzetu, kazao je Branko Ružić, član predsjedništva i generalni tajnik ID-a, odbacivši tako optužbe na račun Kajina da je iz IDS-a izašao jer nije bio imenovan njihovim kandidatom za župana. Istarski demokrati, čiji je pozdrav "Istra Istrijanima" vjeruju da će uskoro biti bitan politički faktor u Istri, Primorsko-goranskoj županiji pa i šire. Privukli su članove malih stranka,, dio nekadašnje Ladonje, Ivana Heraka, bivše IDS-ovce Dina Debeljuha, Marina Fola, Stevu Žufića, inače bivšeg istarskog župana, a podržava ih i poznati istarski aktivist Bruno Langer.

Istarski demokrati, obećao je Kajin, neće voditi "salonsku politiku", već politiku čistih ruku koja će mnogima zadati problema, politiku jednakih šansi, a prema Zagrebu politiku čistih računa. Neće biti osobne koristi, ali će biti koristi za Istru i Hrvatsku, poručio je Kajin, podsjetivši na vremena kakva je Istra bila, prije nego što su je, kazao je, pokrali "najbolji hrvatski sinovi". Osobito u drugom valu privatizacije, "nekretninske pretvorbe" kada su, rekao je Kajin, čelni ljudi IDS- kupovali sela, stancije, desetine hektara poljoprivredne zemlje. - Istra i Hrvatska nazaduju, Istra pogotovo od sramotnog pakta iz 2003./04. godine kada je došlo do promjene vlasti u Hrvatskoj. Za ovakav pakt je odgovoran nepotizam, politička trgovina, kontrolirani mediji u Istri, megalomanija i pretvaranje javnog u privatno. Istra je postala leglo najgoreg kriminala, droge, razvrata, podvođenja. Ako se ne suprotstavimo pokvarenim institucijama od lokalne samouprave nadalje, mi ćemo i dalje gubiti generacije – kazao je Kajin istakavši kako žele voditi politiku za Istrijane, a ne za krupni kapital i narko kartele. - Ona velika Fimi medija je spram istarske mila majka, ima pet, šest krakova i puno je suptilnija – bio je oštar Kajin. Nećemo lagati, krasti, otimati i obmanjivati, obećao je Kajin.

Bivši ministar turizma Ivan Herak, u ID-a izabrani predsjednik Savjeta stranke kazao je kako je ovo njegov povratak u politiku. - Mislimo da političkog prostora ima puno, trebat će nam puno vremena, strpljenja i pameti - kazao je Herak uvjeren da nakon jučerašnjeg dana neke stvari ipak više neće biti iste.

>> Kajin bio na razgovoru u DORH-u: 'Pao mi je kamen sa srca'

Komentara 30

L0
luena 01
15:17 01.05.2014.

Jos jedna nova stranka?.. ajmo mi trazit putem refernduma zakon koliko stranki moze biti u zemlji od 4,5 mil.stanovnika... Ovo preizilazi vec svaku mjeru sve vise i vise vise ispraznjenih laprdala na grbaci gradjana... dosta vas je .!

NV
novo vriijeme
15:32 01.05.2014.

Čim je Kain pokazao prstom na Jakovčića kao leglo korupciije odmah je Jakovčić dobio fino mjesto na listi za EU parlament. U zatvor idu samo amateri i sitniš drparoši ala Marina. Krupnim igračima se smješi naših 6000 eura mjesečno pluss putni troškovi. Kain izvisio i šta sad, formiraj svoju stranku.

BA
Black Angels
17:30 01.05.2014.

Koliko...to...stranaka ima...mislim...parazita...sve ce samo da nista ne rade..lako je zivjeti na tudjim ledjima...sta se to dogodilo sa kajinom do jucer je bio milanovicev ...potrcko...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije