Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjed branitelja

Đakić: Interventna policija već je krenula prema šatoru, Policija: Nećemo ništa poduzimati

Josip Đakić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
30.01.2015.
u 14:03

– Svi imamo informacije koje mogu biti i dezinformacije, možda ih netko namjerno pušta. Zato sam i rekao, ako je riječ o smišljenom specijalnom ratu, to je dno dna – kaže Đakić

Nakon što se među braniteljima koji prosvjeduju u Savskoj pred resornim ministarstvom proširila priča da će ih policija noćas, dakle u noći s petka na subotu, deložirati iz šatora, HDZ-ov Josip Đakić, predsjednik Odbora za ratne veterane, novinarima je u Saboru izjavio da ima informaciju da je interventna policija već krenula u Savsku kako bi prekinula prosvjed.

– Ova vijest o tome da će policija intervenirati i deložirati stopostotne invalide iz Savske jako je zabrinjavajuća za populaciju koja je, poslije poginulih, dala najviše za Hrvatsku. S obzirom na to da su oni spontano u prosvjedu sto i nešto dana, možemo reći da je to, ako netko vodi specijalni rat protiv hrvatskih branitelja, dno dna. Jer takve informacije, dezinformacije ili puštanje probnih balona sigurno hrvatski branitelji, stopostotni invalidi, ničim ne zaslužuju – kaže Đakić kojemu nije jasno zašto bi sad policija odjednom odlučila primijenjvati zakon i deložirati "invalide u kolicima." To će, kaže, sigurno imati dodatne reperkusije, posebice nakon što se jučer u Saboru nije dopustilo obraćanje Đure Glogoškog saborskim zastupnicima.

– Dodatno se dolijeva ulje na vatru, vatru koja gori i to je zabrinjavajuće. Brine me ishod takve situacije koja može biti s dalekosežnim posljedicama koje su nemjerljive. Preporučio bih svim onima koji planiraju, dižu interventne snage policije da odustanu od toga. To je sve za dobrobit Hrvatske, neka učine korak više. Razum mora prevladati, snaga neće. Snaga neće riješiti niti jedan problem, razum kojim smo pokušali dogovoriti i usklađenje normativnih akata i zakonskih odrednica u novom Zakonu o pravima hrvatskih branitelja, riješit će problem. Riješit će problem ulice, prosvjeda, spontanih događaja, uvreda i prozivki. Interventna policija neće ništa riješiti, samo će stvar dodatno pogoršati, tko zna što se može dogoditi. HRVI 1, pa i svi drugi sigurno nisu zaslužili da ih se odstranjuje u maricama, to će biti jako ružna slika, i svima onima koji planiraju sigurno će biti za cijeli život jedna ružna i trajna, negativna uspomena – smatra Đakić te dodaje kako ima informacije da su interventne snage već krenule prema šatoru.

Na pitanje novinara otkud mu te informacije, kaže da svi imaju "nekih prijatelja, suboraca, rođaka koji su pripadnici ovih ili onih postrojbi."

– Svi imamo informacije koje mogu biti i dezinformacije, možda ih netko namjerno pušta, zato sam i rekao, ako je riječ o smišljenom specijalnom ratu, to je dno dna. Ukoliko se radi o stvarnoj namjeri, to je još gore, to je strašno zabrinjavajuće i opasno. Još jedanput pozivam, ne činite to – zaključio je Josip Đakić.

Iz MUP-a su pak još prije dva dana odgovorili da takve tvrdnje nisu točne te da zapravo ništa i ne kane poduzimati protiv prosvjednika.

>> Prosvjed branitelja nije prijavljen MUP-u. Deur: Ovo je spontano okupljanje građana

Komentara 334

VA
VADEMECUM
14:25 30.01.2015.

Kako demokracija vrijedi za jedne a za druge ne. Sjećate se fejsbuk prosvjeda i šetača po ulicama, a trebalo se ući u EU. Pravo na prosvjed imaju svi građani RH.

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
14:37 30.01.2015.

Da je slučajno riječ o ljevičarima ili simpatizerima partijske ideologije sve televizije bi imale ne javljanja nego bi otvorile studio u šatoru u Savskoj, a svi mediji bi konstantno radili pritisak na vladu. Ovako ova vlada radi cijelo vrijeme što želi i uopće ju nije briga niti za volju naroda, referendume pa uz svesrdnu pomoć medija imamo režim koji se ne razlikuje previše od velikog vođe iz Sjeverne Koreje!

WA
walti
14:35 30.01.2015.

sada ce abholirani srbski milicajci ostoje rankovica ponovno ponovno sa hrvatskom palicom po ledjima hrvata i hrvatskih branitelja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije