Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cvrtila o dokumentu SOA-e

Hrvatska je u manjoj opasnosti od BiH koja ima registrirane ćelije terorista

Vlatko Cvrtila
Foto: Tatjana Tadić//PIXSELL
31.08.2014.
u 22:39

Ovo je velika stvar, SOA je prvi puta otvorila područje transparentnosti i očekujem da će izvješća u budućnosti biti još detaljnija, kazao je Cvrtila

Nakon što je Sigurnosna obavještajna agencija (SOA) danas po prvi put u svojoj povijesti, objavila javni dokument u kojemu daje mnogo informacija o svom ustroju, djelatnostima i procjenama, izvješće je u Dnevniku HTV-a komentirao stručnjak za nacionalnu sigurnost Vlatko Cvrtila.

 - Ovo je velika stvar, SOA je prvi puta otvorila područje transparentnosti i očekujem da će izvješća u budućnosti biti još detaljnija. Mislim da je pošteno do SOE što nas je upozorila na opasnosti za koje smo možda znali da postoje, ali nismo znali kako SOA na njih reagira, kazao je Cvrtila.

Osvrnuo se i na podatak iz izvješća kako Hrvatska često služi kao tranzitna zemlja za ekstremiste koji iz susjednih zemalja odlaze na ratišta u Siriji i Iraku.

- Sada se nalazimo u situaciji da teroristi ne biraju žrtve i teritorije, no Hrvatska je ipak u manjoj opasnosti od država koje imaju registrirane ćelije poput BiH, kazao je.

Naglasio je kako je povećani broj sigurnosnih nadzora posljedica ulaska u Europsku uniju te komentirao i situacije u kojima pojedinci optužuju tajne službe za prisluškivanje.

 - U Hrvatskoj je vrlo lako optužiti službu, no one ne mogu odgovoriti na njih, kazao je Cvrtila.

>> Večernji list prvi proučio prvi javni dokument hrvatske tajne službe SOA-e!

Komentara 20

NV
novo vriijeme
22:58 31.08.2014.

Hrvatski suverenitet je najviše ugrožen od unutarnjih terorista koji nas pljačkaju .

CV
CENZURIRANO_VL
23:08 31.08.2014.

"Hrvatska je u manjoj opasnosti od BiH koja ima registrirane ćelije terorista". Ili drugim riječima: neprijatelj je pred pragom i ne prijeti nam neka opasnost!! Eto, kako jedan "stručnjak" gotovo pa naivno shvaća neke vrlo bitne stvari, tako je uu ekonomiji, pravosuđu, obrazovanju... svemu. I zato je takvo stanje u državi. Zbrda-zdola.

Avatar Zrinski10
Zrinski10
00:37 01.09.2014.

Ima li u Hrvatskoj muslimana? Ako ima onda je u opasnosti od terorizma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije