Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cvjetnica

Svečanostima diljem zemlje počelo slavlje Velikog tjedna

cvjetnica zagrebačka katedrala
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/22
29.03.2015.
u 12:37

U Sisku se tradicionalno održava scenski prikaz Kristove muke pod nazivom "Pasija – Put ljubavi" u kojem sudjeluje više stotina glumaca

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić danas je predvodio svečano euharistijsko slavlje Cvjetnicu zagrebačkoj katedrali. Time je počelo slavlje Velikog tjedna koje se održava i u ostatku zemlje.

U Zadru je nadbiskup Želimir Puljić predvodio misu i blagoslovio maslinove grančice i palminovo lišće povodom blagdana. Povodom Cvjetnice u Šibeniku katedralni zupnik, don Krešimir Mateša blagoslovio je maslinove grančice. Potom je procesija krenula prema katedrali sv. Jakova gdje je održano misno slavlje.

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je misno slavlje u katedrali Uzvišenja svetog Križa u Sisku. Slavlju je prethodio blagoslov grančica pred Katedralom te procesija. Za vrijeme misnog slavlja katedralni zbor Svete Cecilije pjevao je muku Gospodina našega Isusa Krista. Scenski prikaz Kristove muke pod nazivom "Pasija – Put ljubavi" tradicionalno će i ove godine, na Cvjetnicu u nedjelju,  izvesti župljani župe Osekovo u 18 sati. U prikazu sudjeluje više od stotinu glumaca.

 U Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu održala se procesija oko Svetišta nakon koje će svetu misu slaviti mons. Antun Sente ml., rektor Svetišta.

>> Cvjetnica i Dan svjedoka vjere

Komentara 14

Avatar emilsalis
emilsalis
13:18 29.03.2015.

Kuda ide ovaj svet? Pitanje koje astronomi postavljaju jedni drugima kad registruju neke nepravilnosti u kretanju Zemlje.

Avatar mama mia
mama mia
14:48 29.03.2015.

Ala je lep ovaj svjet, tu je potok tamo cvjet

Avatar emilsalis
emilsalis
14:59 29.03.2015.

Počelo je, počelo...ludilooom ...Kristos se rodi !!! Najava potencijalne nesreće koja bi svakog normalnog čoveka prestravila i učinila nesrećnim. Proslavu lansiraju patološki slučajevi sa kapicama, valjda u nedostatku zdravog razuma ili prosto iz želje da ih neko pita: A štaA šta vi to slavite? Naravno, tada oni dobijaju svojih 10 minuta slave i nečije pažnje.Kristos se rodi...Dovoljno za dijagnozu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije