Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
31.08.2014. u 16:11

Voditelj Siniša Kovačić usred emisije prepustio je Dnevnik 3 Đuri Tomljenoviću koji je čak tri i pol minute recitirao jedan od svojih praznih referata „oštro ni o čemu“ i zbunio gledatelje

MARKOV TRG

Nedjelja, RTL TV, 22.02

Dvogodišnje razdoblje od snimanja do emitiranja pokazalo se korisnim za prihvaćanje serije čiju je pokaznu epizodu emitirala RTL TV.

Pilot-epizoda satiričke serije čiji su objekt predsjednik Vlade i ostali hrvatski političari pokazana nam je u trenutku u kojem je sve teže živjeti u Hrvatskoj. Izgleda da radoznala publika danas, kad smo siromašniji nego ikad, jako dobro prima blaćenje političara, stoga bi RTL TV dobro bi učinila kad bi pilot „Markova trga“ razvila u pravu seriju od 24 epizode za koje je scenarij već napisan.

Glavni su likovi hrvatski političari: premijer dr. Jozo Patljak (Željko Königsknecht koji ima Milanovićevu frizuru), njegov pouzdani suradnik, ljigavac spreman na svaku podlost (Tarik Filipović unutar svojih poznatih dometa), zamjenica ministrice za europske integracije Mirjana Gruber-Cicvarić (odlična Lana Barić), a u kratkoj, ne baš sasvim epizodnoj ulozi blista Ranko Zidarić kao novinar Branimir Hrušt. 





1 VIJENAC

VIJESTI IZ KULTURE

Ponedjeljak, HRT 1, 22.51

Umro je glumac i režiser Richard Attenborough (90) kojega starija hrvatska gospoda i dame pamte po 1983. godini kada se u zagrebačka kina išlo da bi se uživalo u njegovu velikom biografskom filmu „Gandhi“, nagrađenom s osam Oscara. U Dubrovniku je otvorena izložba portreta sudionika Dubrovačkih ljetnih igara kroz desetljeća.

U Vukovaru je otvoren 8. Vukovar film festival (80 filmova) koji se diči i filmovima kinematografija podunavskih zemalja (sutra će biti otvoren filmski festival u Zadru, pa onda i Mediteranski filmski festival u Širokom Brijegu). Lijepo je ovog tjedna rekao producent Branko Lustig, gost zadarskog festivala: Dao Bog da svakog dana imamo filmski festival.

U Zagrebu je otvoren Muzej ulične umjetnosti. Umjetnost nismo zapazili ni u tragovima, ali je o njoj vrlo lijepo govorila njegova direktorica Ivana Vukšić.

1 VIJENAC





VIJESTI

Utorak, HRT 1, 23.00

U Krapini se pojavio besplatni dućan „Posljednja nada“. Nalazi se u prostorijama bivše tvornice namještaja. Hrana i ostale potrepštine dijele se organizirano. U Krapinsko-zagorskoj županiji živi 4800 (četiri tisuće osamsto) korisnika raznih oblika socijalne pomoći. Nekolicina njih pohvalila je osnivanje i način rada besplatnog dućana.

Njegovo ime nije još našlo svojeg komentatora. Tretman ove vijesti obavljen je vrlo profesionalno. Nije bilo ni jedne natruhe nekog oštrog komentara naših groznih prilika. Nije bilo ni sažaljenja za mušterije. Sve je mudro prepušteno jeziku činjenica, što je rijedak primjer profesionalnosti novinarstva na javnoj televiziji. Vijest se pojavljivala svakog sata na Četvrtom programu – dovoljno da povjerujemo u budućnost ovog trgovačkog pothvata koji su smislili dobri ljudi, a u vijest ga pretvorili odlični novinari.





1 VIJENAC

DNEVNIK

Srijeda, HRT 1, 19.30

Povratak voditelja Stipe Alfiera s godišnjeg odmora najavljuje da će HRT uskoro postati ona dobro poznata televizija čije uhodane vijesti, dnevnike i tjedne političke magazine treba izbjegavati.

Da šale više nema, vidjelo se i po neprijateljskom tretmanu vijesti o referendumu kojim se traže promjene izbornog zakona, između ostalih preferencijalno glasovanje i ukidanje predizbornih koalicija. Miješajući, po već zaboravljenom receptu, vijest i komentar, reporterke Maja Kubik i Đurđica Plećaš uokvirile su svoj prilog uvodnom i završnom napomenom, tzv. stavom redakcije.

Najprije da bi udruga U ime obitelji „ponovno mijenjala Ustav jer im se ovaj put ne sviđa izborni zakon“. Na kraju, poslije izjava za i protiv promjene, nevidljive reporterke pročitale su pesimističnu ocjenu referendumske inicijative: „Uspiju li, ponovno mijenjamo Ustav. Što je sljedeće?“ Sljedeće je nastavak pada gledanosti. 





1 KAKTUS

STUDIO 4

Četvrtak, HRT 4, 10.10

Političari iz obiju stranaka lijepo su nam se predstavili identičnim izjavama protiv prijedloga da se novim izbornim zakonom omogući da u Sabor uđu i osobe s dna stranačke liste. Očito je da, bude li glasovanje ikada takvo, mnogi nikada ne bi vidjeli Sabor iznutra. U ime HDZ-a izjavu je izvolio dati saborski zastupnik Davorin Mlakar koji najozbiljnije misli da „prepuštanje vođenja politike pojedinoj osobi ne bi bilo dobro“ jer se dosad uobičajilo da su stranke, a ne pojedinci, odgovorne za provođenje politike.

Ništa se ne može prigovoriti ni jasnoći kojom se i SDP grozi bilo kakvih utjecaja nenadziranih pojedinaca na rezultate izbora. Da ima više referendumskih inicijativa poput ove, češće bismo vidjeli kako naši političari zastupaju stajališta do kojih im je najiskrenije stalo, a to je divno gledateljsko iskustvo.





1 KAKTUS

DNEVNIK 3

Petak, HRT 1, 22.47

Urednik i voditelj Siniša Kovačić kapitulirao je u petoj minuti i prepustio emisiju svojem kolegi Đuri Tomljenoviću, potpisanom kao „urednik u Gospodarskoj redakciji“. Tijekom okupacije što je trajala užasno duge tri i pol minute na ekranu je bila samo glava urednika u Gospodarskoj redakciji, koji je čitao jedan od svojih praznih referata iz žanra „oštro ni o čemu“, kakve on već godinama čita na početku svake svoje emisije, ma kako se ona zvala.

Momentalno je to „Turistička klasa“, ali danas je izuzetan dan. Objavljeno je da je hrvatsko gospodarstvo u padu već pune tri godine, što je rezultat kakav se u Europi nije pojavio šezdeset godina. Krajnje je čudno da je HRT na takvu najavu apokalipse reagirao tako da u ozbiljnu emisiju, kakva je dosad bila Dnevnik 3, pozove novinara iz kućnih zaliha koji nas je svojim neadresiranim uputama i opomenama vratio 40 godina unazad, u dane TV Zagreb.

4 KAKTUSA

UDBINA: PRIJENOS MISE

Subota, HRT 2, 10.46

Na misi u povodu Dana hrvatskih mučenika govorio je sisački biskup Vlado Košić koji je na kraju svojeg tolerantnog govora kritizirao vlast – što je, izraženo u ovoj ili onoj formi, gotovo pa opće mišljenje. Danas je i Međunarodni dan nestalih osoba, čiji se stalni datum, 30. kolovoza, ove godine podudario s Danom hrvatskih mučenika.

Zbog Međunarodnog dana nestalih osoba jutros je nekoliko puta emitiran vrlo kvalitetan spot „Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja“. Savez je nositelj ovogodišnjeg obilježavanja Dana, a spot će ostati zapamćen po pejzažu koji se iz kadra u kadar postupno puni starijim ljudima u svečanoj crnini kakva se nosi na pogrebima. Modernim i brzim vizualnim jezikom TV spota postignut je isti učinak kao i višesatnim izravnim prijenosom mise. Svakome svoje.

4 VIJENCA

>>Predizborna kampanja se zahuktava: Vladajući odali počast i žrtvama u Jazovki

>>Žarulja iznad glave Miroslava Tuđmana presudila u debati oko suca Ivana Turudića

Komentara 11

ST
stefj
16:30 31.08.2014.

Tja, sva grozota Hrvatskog medijskog prostora dobro se vidi u natjecanju RTL-a i HRT-a u tome tko će se više umiliti Josipoviću i tko će više popljuvati oporbu. Zapravo ne oporbu, već svakoga tko se usudi iznijeti drugačije mišljenje... Nije nikakvo čudo što je dolaskom ove vlasti Hrvatska značajno pala po listama medijskih sloboda, korupcije i sl. Trebat će najmanje 5-10 godina da se mediji očiste od raznih poslušnika ili isto toliko dok se mediji ne isprofiliraju u otvoreno stranačke... Jedino ne znam zašto onda svi građani plaćaju HTV pretplatu, kad oni drže isključivo jednu stranu. Nek ukinu pretplatu, pa nek se crvene koliko ih volja. Ili bi trebalo kao u Grčkoj, jednostavno ukinuti javnu televiziju, jer je sve, samo ne javna...

OS
osica
17:12 31.08.2014.

"I Titanic je tonuo uz ariju Arivederci Roma , pa zašto bismo mi sa suzama."

DU
Deleted user
17:57 31.08.2014.

Nužno je potrebno da se doda i referendumsko pitanje o ukidanju TV pretplate i prebacivanje financiranja na Iblerov trg.... To je jedini i ujedno tržišni način da se TV očisti od ostataka uhljeba iz prošlih vremena i počne boriti za gledatelje s kvalitetom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije