Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
METEOALARM

Crveno upozorenje za Jadran, u Gospiću moguće više od 25 cm snijega

oluja
Foto: ilustracija
1/2
04.03.2015.
u 11:29

Crveno upozorenje znači da je vrijeme izuzetno opasno te da su moguće velike štete i nezgode

Meteoalarm je za sutra izdao upozorenje crvene razine za dijelove Hrvatske. Konkretno, riječ je o cijeloj obali Jadrana, uključujući Istru i unutrašnjost Dalmacije. Crveno upozorenje znači da je vrijeme izuzetno opasno te da su moguće velike štete i nezgode, i to u većini slučajeva s opasnošću po život.

Narančasto upozorenje, koje znači opasno vrijeme te moguću štetu i ljudske žrtve, izdano je za područje Like, dok je za ostatak Hrvatske izdano žuto upozorenje.

Na području Gospića moguće je stvaranje novog snježnog pokrivača većeg od 25 cm, a snijeg visine 5-25 cm moguć je i na području Knina. Nešto manji snježni pokrivači mogući su na području Osijeka (više od 10 cm) i Karlovca (više od 15 cm). U Rijeci postoji opasnost jake i olujne bure uz orkanske udare, osobito podno Velebita, sa srednjom brzinom vjetra 55-110 km/h i najjačim udarima od 145 km/h.

>> Pred nama je jedna od najjačih bura u zadnjih nekoliko godina

>> Kakvo nas proljeće čeka?

Komentara 5

MA
Machak
11:59 04.03.2015.

Opet paničarite bez veze - bitno je staviti kilometarski naslov po sistemu što gore to bolje...

MO
modovisisajteMaraschino
12:15 04.03.2015.

nekad je znalo pasti metar-dva snijega i nitko nije mario zbog toga... život išao dalje. sad padne više od 10 cm odmah uzbune, panike...

DU
Deleted user
12:55 04.03.2015.

Hvala Bogu što imamo bar taj meteoalarm da pazi na nas jer mnogi nemaju ni za hranu pa su slabašni, bi ih vjetar odnio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije