Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepoznati počinitelj

Crvenim sprejem netko je obojio spomenik Miri Barešiću

antifa šibenik
Foto: Facebook Antifa Šibenik
08.08.2016.
u 11:40

Prošlo je tjedan dana otkad je otkriven spomenik Miri Barešiću na središnjem Trgu u Dragama

Na središnjem Trgu u Dragama, mjestu na pola puta između Zadra i Šibenika, nedavno je svečano otkriven spomenik Miri Barešiću, djelo akademskog kipara Ivana Kujundžića. Barešić se u Hrvatsku iz emigracije vratio 1991. godine i organizirao borbenu jedinicu te poginuo u akciji pod nerazjašnjenim okolnostima. Pod pseudonimom je pokopan prvo na Miroševcu, da bi javni pokop bio održan 1992. na Mirogoju u Aleji branitelja. Pokopan je sa svim državnim počastima i promaknut postumno u bojnika Hrvatske vojske. Na otkrivanju spomenika u Dragama bile su mnoge osobe iz javnog života, a među njima i general Ante Gotovina, Pero Ćorić iz HSP-a AS, tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović i voditelj Velimir Bujanec.

Antifa Šibenik dobila je fotografiju spomenika koji je zasprejan crvenom bojom po rukama, točnije dlanovima i jednoj nozi. Sve se navodno dogodilo u noći sa subote na nedjelju. Fotografija je objavljena na Facebook stranici Antifa Šibenik uz koju je napisan status: "Dobili smo fotografiju dovršenog spomenika ustaškom ubojici Miri Barešiću". 

Nadalje, Antifa Šibenik u statusu još piše: "Barešić je bio član opskurne paraustaške organizacije ‘Hrvatski narodni otpor’, koja je osnovana 1960. godine u Madridu pod vodstvom zločinca Maksa Luburića, koji je ubio narodnog heroja Vladimira Rolovića, borca Lovćenskog partizanskog odreda, 1. proleterske, 1. dalmatinske i 15. majevičke brigade, 17. i 38. istočnobosanske divizije NOVJ".

Komentara 61

CU
cungalunga
11:56 08.08.2016.

To je ta jednakost i tolerancija za koju se ljevica zalaže :)

Avatar Retardo
Retardo
11:55 08.08.2016.

Četnici očito ne miruju, digli su glave. Baš me zanima učinkovitost JNA podoficira Orepića ovaj put.

DA
Darko22
12:04 08.08.2016.

Antifa=četnici i komunisti...ništa novo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije