Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Croatia Airlines:

'Na avionu je došlo do indikacije tehničkog kvara sustava za hidrauliku zrakoplova'

Airbus A320,Croatia Airlines
Foto: Borna Filic/PIXSELL
29.05.2015.
u 14:48

Zbog kvara kapetan je odlučio preventivno pokrenuti emergency proceduru za slijetanje

Tijekom sinoćnjeg leta Croatia Airlinesa iz Dubrovnika u Osijek (broj leta OU625) došlo je do indikacije tehničkog kvara sustava za hidrauliku zrakoplova Dash 8-Q400, priopćio je Croatia Airlines.

U skladu sa sigurnosnim procedurama tvrtke i preporukama proizvođača zrakoplova za takve situacije, kapetan je odlučio preventivno pokrenuti emergency proceduru za slijetanje.  

Zrakoplov je pritom preusmjeren u Zagreb, a u 23 sata i 22 minute i sigurno je sletio u zagrebačku zračnu luku s 21 putnikom.

– Dakle, emergency procedura za slijetanje pokrenuta je preventivno i to isključivo zbog opreza te maksimalne sigurnosti putnika i članova posade. Slijetanje je obavljeno u skladu s najvišim sigurnosnim standardima i bez ikakvih poteškoća. Pritom valja napomenuti kako su sustavi za upravljanje zrakoplovima udvostručeni te da u slučaju otkaza jednog sustava i dalje postoji tzv. back up sustav, koji omogućuje sigurno upravljanje zrakoplovom. U skladu sa svim navedenim, sigurnost putnika i članova posade nobjašnjava CA.

Svim putnicima s leta OU625 odmah nakon slijetanja ponuđen je hotelski smještaj ili autobusni prijevoz do Osijeka o trošku kompanije, a svi su prihvatili zemaljski prijevoz do krajnjeg odredišta u koje su stigli u 3 sata iza ponoći.

Netočno je da je „zrakoplov prisilno sletio zbog problema sa stajnim trapom“ jer je jučerašnje slijetanje bilo rutinsko, prema uobičajenoj sigurnosnoj proceduri i nipošto ne može dovoditi u kontekst s bilo kakvom nesrećom. Također, netočne su i tvrdnje da je „pilot primijetio da ne može izvući stajni trap“ i „pilot je imao indikaciju da se u prilazu Osijeku nije spustio nosni kotač“, već je točno da je kapetan primijetio indikaciju kvara na sustavu Također, netočan je i podatak da je zrakoplov „kružio neko vrijeme nad Plesom”, kao i podatak da je tijekom leta „iz zrakoplova ispušteno gorivo“ jer to na ovom tipu zrakoplova tehnički niti nije moguće – pojašnjavaju u CA.

>> Zrakoplov Croatia Airlinesa prinudno sletio na Pleso

Komentara 2

NE
nenasjedajte
17:37 29.05.2015.

eh, kad bi svi krenuli demantirati tu neprofesionalnu novinarsku kliku, vidjelo bi se koliko lazi i izmisljotina te kojekakvih svojih interpretacija dnevno plasiraju pod etiketu "vijesti"..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije