Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
događaji na markovu trgu

Crkva zabrinuta: Molimo se da se na miran način riješe napetosti!

Josip Bozanić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
29.05.2015.
u 11:24

Na stranicama Zagrebačke nabiskupije objavljeno je priopćenje o jučerašnjim događanjima na zagrebačkom Trgu sv. Marka i u župnoj crkvi sv. Marka

Suočeni s jučerašnjim događanjima na zagrebačkom Trgu sv. Marka i u župnoj crkvi sv. Marka, prije svega izražavamo žaljenje i zabrinutost, poručili su iz Zagrebačke nadbiskupije u priopćenju objavljenom na njihovim stranicama.

– Mi ta događanja pratimo molitvom, da se na miran način i razgovorom riješe napetosti i prijepori, pazeći na dostojanstvo hrvatskih branitelja, osobito onih koji su prinijeli najveću žrtvu za slobodu domovine. To uključuje i human odnos prema osnovnim životnim potrebama branitelja, naročito kada su u pitanju najveći stradalnici Domovinskog rata – navode.

Osim toga, vjernici su nam se žalili da danas nisu mogli doći u crkvu sv. Marka na molitvu i liturgijska slavlja. Molimo odgovorne da glede toga pronađu primjereno rješenje. Jednako tako, bilo bi nam žao da se krše međunarodni ugovori u odnosu prema crkvenim prostorima. Ujedno napominjemo da je za ta pitanja mjerodavno ponajprije predstavništvo Svete Stolice u Republici Hrvatskoj, zaključuju u priopćenju.

>>Tko je svećenik koji je spriječio sukob policije i prosvjednika

>>Evo zašto policija nije smjela ući u crkvu sv. Marka

>>UŽIVO Branitelji iz Savske krenuli prema Markovu trgu. Đuro Glogoški: Ne planiramo izići odavde!

>>Đuro Glogoški: Ne primi li nas premijer, ostajemo ovdje. Čekat ćemo koliko treba

 

Komentara 40

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
11:43 29.05.2015.

Sada će drugovi iz komšiluka objasniti Hrvatima neke stvari na portalu.

Avatar Becarina
Becarina
12:18 29.05.2015.

Drugovi misle da je ovo 1945a, Ostojic misli da je Rankovic . Zoki si umislio da je tito .. Branitelji se nisu nalazili u 22h na Markovu trgu , u crkvu im niko ne moze zabraniti - upad u crkvuu je bila staljinisticka demonstracija sile i to je to . Ostavke Premijera i njegovih ministara normalne su posljedice koje ce slijediti, to ne moze sprijeciti nikakva Rankova milicija ..

VA
vadis
13:04 29.05.2015.

HDZ je iza ovih prosvijeda. Kad im branitelji vise ne budu trebali biti ce odbaceni kao sto je Sanader upotrijebio a onda odbacio M. Condica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije