Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Čovjek koji je zaustavio Todorića

naslovnica
Foto: VL
1/2
23.04.2017.
u 00:00

HNB je provodeći zakon spriječio nastanak još veće katastrofe u budućnosti

Abdikacija prvog hrvatskog dolarskog milijardera Ivice Todorića i stavljanje Agrokora pod izvanrednu državnu upravu proizveli su dramu na hrvatskoj ekonomskoj i političkoj sceni.

No, što je bilo neposredan okidač za šokantni slom likvidnosti najvećeg hrvatskog privatnog poduzeća s ukupnim godišnjim prihodom velikim gotovo kao polovica državnog proračuna, bio je poprilični misterij.

Čak je i bonitetna agencija Moody’s, kad mu je 2. siječnja ove godine snizila korporativni rejting, „trenutačnu likvidnost Agrokora ocijenila kao adekvatnu“.

No, sve je postalo jasnije kada je Hrvatska narodna banka, pod pritiskom kritika zbog nebudnosti, objavila kako je upravo ona u zadnje dvije i pol godine prisilila hrvatske banke da svoje ukupne plasmane Agrokoru svedu unutar zakonskog ograničenja od 25 posto kapitala. HNB je tako, provodeći zakon i sprečavajući nastanak još veće katastrofe u budućnosti, smanjio Agrokoru obujam kratkoročnog financiranja za čak tri i pol milijarde kuna.

>>Cijelu priču pročitajte u nedjeljnom tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Ivan Čehok: I Kohl i Chirac bili su pod istragama pa nitko od toga nije radio spektakl

>>Kako je S-300 došao i otišao iz Hrvatske

>>Gospa u Primoštenu bit će svjetska atrakcija

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 24

KR
kritika5
22:19 22.04.2017.

ha ha ha a jeste ga zaustavili.......... i na vrijeme

RP
rpzagreb
22:49 22.04.2017.

Ako je Agrokor nacionalni problem a svi su sve znali godinama kako i na koji način se radi onda bi svi ljudi na vodećim pozicijama morali biti maknuti i smijenjeni od vlade, ministara, habora, porezne uprave, Hanfe, državne revizije itd. Ovako ćemo i nadalje slušati šuplju demagogiju političara, opravdavanja i besmislene populističke poruke i obećanja kojima već godinama zagađuju prostor.

SA
sasavt
22:54 22.04.2017.

a di su pare !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije