Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet

Čović: Pozvao sam papu da dođe u BiH

vatikan
Foto: Reuters/PIXSELL
15.12.2014.
u 20:50

– Političari bi trebali ogrnuti siromašne – kazao je papa Franjo darujući Čoviću reljef sv. Martina koji stavlja ogrtač na siromaha

– Izrazio sam zahvalu Svetoj Stolici za iskazanu i stalnu brigu o BiH kao državi ravnopravnih naroda te za svaku drugu potporu i pomoć u najtežim trenucima. Pozvao sam Svetog Oca da posjeti BiH i prenio mu pozdrave, posebno hrvatskoga naroda – kazao je danas hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović nakon audijencije u Vatikanu, na kojoj je razgovarao s papom Franjom, državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Pietrom Parolinom te tajnikom za odnose s državama msgr. Dominiquom Mambertijem. Čović i papa Franjo razgovarali su najprije nasamo u biblioteci gdje papa prima visoke dužnosnike.

U duljem razgovoru Čović je prenio papi Franji viđenje aktualne situacije u BiH, prilika i odnosa, a dotakli su se i socioekonomskih i gospodarskih problema te demografske situacije u BiH. U kontekstu razgovora o prilikama i odnosima u BiH posebno su razgovarali o položaju hrvatskoga naroda, kao i o provedbi Temeljnog ugovora BiH sa Svetom Stolicom. Čović je Papi uručio dar, statuu Katarine Kosače-Kotromanić, autora Florijana Mićkovića. Papa Franjo poklonio je Čoviću reljef sa sv. Martinom koji stavlja ogrtač na siromaha.

Političari i čelnici država i vlada trebali bi ogrnuti siromašne – kazao je papa Franjo.

Uz hrvatskog člana Predsjedništva BiH, audijenciji su nazočili Slavica Karačić, veleposlanica BiH pri Svetoj Stolici, Borjana Krišto, dopredsjedateljica Zastupničkog doma Parlamenta BiH, Marinko Čavara, dopredsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, i Lidija Bradara, zastupnica u Skupštini Srednjobosanske županije.

>> Dragan Čović pozvao Papu u BiH

Komentara 5

DU
Deleted user
21:10 15.12.2014.

tko bu to platil???

MH
mrtav-hladan
11:59 16.12.2014.

Pozivas li ga u medugorje masovnu grobnicu na kojoj se ukazala gospa

DJ
djurex
06:53 16.12.2014.

Ne moze te ni papa ispovijediti..tjesi me sto ces pred bogom odgovarati..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije