Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
donacije

Coca-Cola osigurala 1,7 milijuna dolara za obnovu poplavljenih područja

coca cola donacije
Foto: Coca-Cola
1/5
23.10.2014.
u 12:29

Coca-Cola je osigurala dodatnih milijun američkih dolara pomoći za obnovu poplavljenih područja u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Ukupan iznos Coca-Coline financijske pomoći namijenjene stanovništvu i obnovi poplavljenih područja u trima državama time se popeo na milijun i 700 tisuća američkih dolara.

U dogovoru s vladama Srbije, Bosne i Hercegovine te Izvršnim predsjednikom Hrvatskog Crvenog križa sredstva će biti uplaćena Nacionalnim društvima Crvenog križa, članicama Međunarodne Federacije društava Crvenog križa i bit će upotrijebljena za obnovu obrazovnih, sportskih i kulturnih objekata te obnovu sustava primarne zdravstvene zaštite. U prikupljanju sredstava sudjelovale su Coca-Coline podružnice iz cijeloga svijeta (tvrtka The Coca-Cola Company, Zaklada tvrtke The Coca-Cola Company te mreža ovlaštenih punionica iz sustava Skupine Coca-Cola Hellenic), a akciju su pojedinačnim donacijama i uključivanjem u volonterske akcije pomoći poplavljenim područjima podržali i brojni zaposlenici.

U skladu s društveno odgovornim načelima ugrađenima u sve dijelove poslovanja, Coca-Cola je posvećena odgovornomu suživotu sa zajednicom i odgovornomu korištenju resursa na svim tržištima na kojima posluje. Nitko nije mogao ostati ravnodušan gledajući kataklizmične prizore koje je poplava ostavila za sobom te tisuće obitelji koje su ostale bez svojih domova i osnovnih uvjeta za život.

Zato smo odlučili pokrenuti donatorske akcije u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj te dodatnu akciju prikupljanja pomoći u našemu međunarodnom sustavu. Veoma smo ponosni što su se pojedinačnim donacijama akciji priključili i brojni naši zaposlenici. Kao odgovoran partner nastavit ćemo aktivno sudjelovati u životu zajednica u kojima poslujemo“, izjavila je regionalna direktorica poslovanja tvrtke The Coca-Cola Company za jugoistočnu Europu Lana Popović.

Ova donacija pomoći će nam u ostvarivanju našega cilja, a to je što je moguće brža obnova područja i lakši povratak obitelji u njihove domove. Izuzetno mi je drago što nas tvrtke, ustanove i pojedinci nisu zaboravili te što i dalje prate stanje na poplavljenim područjima i pomažu u skladu s mogućnostima. Coca-Cola godinama prati naš rad i na tome smo zahvalni“, izjavio je Izvršni predsjednik Hrvatskoga Crvenog križa Robert Markt.

Za poplavljena područja u Hrvatskoj Coca-Cola je omogućila 140 000 dolara financijske pomoći. U razdoblju od svibnja do srpnja na poplavljena je područja isporučeno 43 000 litara vode i ostalih proizvoda te organizirano šest volonterskih akcija u kojima je sudjelovalo 50-ak zaposlenika i ostvareno šestotinjak volonterskih sati.

Poplavljenim je područjima u Srbiji donirano 85 000 litara vode, a Coca-Colini volonteri ostvarili su približno 6 000 volonterskih sati. U Bosni i Hercegovini poplavljenim je područjima isporučeno 95 000 litara vode i drugih proizvoda, a Coca-Colini zaposlenici u osam volonterskih akcija ostvarili su 1 120 volonterskih sati. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije