Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Članovi stručnih radnih skupina

Pismo predsjednici: 'Ekspertna radna skupina sigurno ne bi zatražila razrješenje da je imala podršku'

škola
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/5
27.06.2016.
u 17:10

Članovi stručnih radnih skupina u pismu izražavaju zabrinutost jer "nije jasno kako će izgledati nastavak ovoga iznimno složenoga procesa koji je, sada već razriješena, Ekspertna radna skupina izvrsno i promišljeno organizirala i vodila osiguravajući nam uvjete za vrlo zahtjevan rad"

Članovi stručnih radnih skupina koji su u procesu Cjelovite kurikularne reforme izradili kurikulumske dokumente uputili su pismo predsjednici Republike Kolindi Grabar Kitarović u kojemu izražavaju zabrinutost zbog štete koju bi izazvalo zaustavljanje reforme te predsjednicu pozivaju da pomogne da se procesu kurikularne reforme osigura operativna, normativna i financijska podrška te politička neovisnost.

"Obraćamo se Vama jer smo prepoznali iskrenu podršku koju ste davali cijelomu procesu, stalno ističući njegovu važnost. Želimo s Vama podijeliti našu zabrinutost o mogućemu nastanku velike štete zbog opstruiranja i zaustavljanja procesa reforme", ističe se u pismu.

 Članovi stručnih radnih skupina u pismu izražavaju zabrinutost jer "nije jasno kako će izgledati nastavak ovoga iznimno složenoga procesa koji je, sada već razriješena, Ekspertna radna skupina izvrsno i promišljeno organizirala i vodila osiguravajući nam uvjete za vrlo zahtjevan rad".

 Predsjednicu pozivaju da pomogne da se procesu reforme osiguraju operativna, normativna i financijska podrška te politička neovisnost te da primi njihove predstavnike na razgovor kako bi joj iznijeli svoja iskustva i stajališta.

 "Nakon toliko uloženoga truda i rada Ekspertna radna skupina sigurno ne bi zatražila razrješenje da je imala podršku i uvjete za nastavak procesa. Uvjereni smo da bi oni nastavili raditi na kurikularnoj reformi kada bi se uvjeti u smislu stvarne podrške za to i ostvarili", ističe se.

 Potpisnici pisma smatraju da će zbog zahtjevnosti i kompleksnosti proces Cjelovite kurikularne reforme, ne nastavi li se uskoro istom dinamikom, biti vrlo teško ponovno pokrenuti.

 "Time gubimo šansu unaprjeđenja obrazovanja u Hrvatskoj koje je, bez sumnje, u velikom zakašnjenju za europskim sustavima. Nepovoljne posljedice za naše učenike koji žive u 21.stoljeću, a školuju se prema sustavu iz sredine 20. stoljeća, a samim time i za gospodarski razvoj i boljitak naše domovine mogle bi biti nesagledive", smatraju članovi stručnih radnih skupina koji su izradili kurikulumske dokumente nastavnih predmeta, međupredmetnih tema, kurikulumskih područja i okvira za vrednovanje, za učenike s teškoćama, darovite učenike te prijedlog izmjena i dopuna kurikuluma za rani i predškolski odgoj i obrazovanje kao i kurikulume za gimnazijsko i strukovno obrazovanje.

Komentara 24

MI
Mimizo
19:47 27.06.2016.

dosadni su više ovi jokićevci prvo traže razrješenje a kada ga dobiju onda se žale presjednici. odlazite već jednom sram vas može biti zbog lektire koju bi ferić pisao za našu djecu

JS
ja sam gladan
18:32 27.06.2016.

Jaka mi je ta ekspertna skupina stručnjaka, kad im pedofil Ferić piše lektiru za djecu,gledajući male curice kroz prozor ....i dalje neću pisati jer me sram i strah za buduće naraštaje. Jesu li one majke koje su došle poduprijeti ovee stručnjake,pročitale štivo za lektiru? Ako nisu, neka pročitaju.

Avatar Peterančan
Peterančan
20:09 27.06.2016.

Jel ta "ekspertna" skupina više pisala o titu i partizančinama nego o Domovinskom ratu i Hrvatima? Znamo dobro kakvu smo lažnu povijest godinama učili od komunjara, sad bi to zorangutani nastavili. Nećeš, razbojniće!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije