Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zapošljavanje u HAC-ONC-u

Član HDZ-a dobio otkaz pa promoviran u blagajnika: 'Trebao nam je čovjek'

25.06.2011., Krk - Navala stranih turista prourokovala guzve na
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
10.01.2017.
u 09:00

Iz uprave mu je poručeno da mu ugovor istječe 31. prosinca 2016., no tri dana prije isteka sklapaju s njim novi ugovor za blagajnika

Gordan Tomac, aktivni član HDZ-a iz Delnica, zaposlen je 11. kolovoza u HAC-ONC-u na mjesto referenta u Grupi za korisničku podršku, odnosno na infotelefonu, i to na određeno vrijeme dok traje povećani opseg posla zbog većeg prometa na autocestama. Kad je završio taj povećani opseg posla, iz Ureda Uprave HAC-ONC-a Tomcu je 6. prosinca poslana obavijest da mu prestaje ugovor o radu 31. prosinca.

Bez javnog natječaja

Objašnjenje za prestanak Tomčeva ugovora Samostalnog odjela za unutarnju kontrolu i nepravilnosti HAC-ONC-a, unutar kojeg djeluje Grupa za korisničku podršku, bilo je da je promet smanjen i da su planirani godišnji odmori stalno zaposlenih iskorišteni te da stoga nema više potrebe za njegovim angažmanom. No tri dana prije 31. prosinca, HAC-ONC i Gordan Tomac sklapaju novi ugovor o radu, i to za mjesto blagajnika u Tehničkoj jedinici naplate cestarina Rijeka – Rupa – Most Krk.

Ugovor je sklopljen za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2017. i to, kako se navodi u ugovoru, zbog osiguranja optimalne protočnosti prometa na naplatnim postajama u standardnim i vršnim opterećenjima autoceste.

Tomac je tako bez javnog natječaja zaposlen na mjesto blagajnika iako taj posao prije nije radio. HAC-ONC inače, kažu nam upućeni, kod zapošljavanja sezonskih blagajnika traži iskustvo rada na naplatnim kućicama od minimalno mjesec dana. U HAC-ONC-u pak kažu da je Tomac na infotelefonu zaposlen putem javnog natječaja. Tvrde da se nakon otkazivanja ugovora o radu Tomcu na infotelefonu istodobno u Sektoru za naplatu cestarine ukazala potreba za popunjavanjem radnog mjesta blagajnika jer je ovo period godine kada blagajnici počinju koristiti neiskorištene godišnje odmore, kojih je čak 80 posto jer su tijekom turističke sezone zamoljeni da ne koriste odmore.

Blagajnici na bolovanju

Osim toga, tvrde, velik je broj blagajnika na bolovanjima. A kao argument za zapošljavanje Tomca navode i da je dionica na kojoj je zaposlen turistički orijentirana te je sve ovo vrijeme na njoj pojačan promet. U HAC-ONC-u kažu da su zbog toga sedmorici blagajnika na toj dionici produljeni ugovori o radu do 31. ožujka, a da se Tomac radom na infotelefonu detaljno upoznao i sa sustavom naplate cestarine.

>> Smijenjena uprava HAC-ONC-a

Komentara 22

Avatar Bruno
Bruno
10:04 10.01.2017.

Ma koji uhljeb, da nema Kurira rs niko za to ne bi doznao.

BE
blaz.elrat
10:10 10.01.2017.

Bitno je,da je član HDZ-a,a ovi iz SDP-a i HNS-a,su svi nezaposleni.

DU
Deleted user
09:17 10.01.2017.

Jadno i bijedn, niste pisali dok je HNS i SDP zapošljavao ali na rukovodeća mjesta i ne samo u HAC-u.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije